Za ľudí by mali na rôznych témach spolupracovať aj so stranami mimo parlamentu, myslí si Šeliga

Za ľudí by mali na rôznych témach spolupracovať aj so stranami mimo parlamentu, myslí si Šeliga

17.6.2021 (Webnoviny.sk) – Mimo parlamentu dnes existuje viacero strán, ktoré robia dobrú robotu a majú šikovných ľudí. Skonštatoval to v diskusnej relácii Braňo Závodský naživo Rádia Expres koaličný poslanec Juraj Šeliga (Za ľudí) s tým, že medzi takéto strany patrí Spolu, KDH alebo Občianski demokrati Slovenska.

Podľa Šeligu by strana Za ľudí mala s týmito subjektami spolupracovať na konkrétnych témach, pričom netreba hneď uzatvárať koalície.

Treba hľadať alternatívu

Erik Baláž (Spolu, pozn. SITA) – perfektný v životnom prostredí, poďme viac spolupracovať. KDH hovorí o sociálnych veciach, poďme tam spolupracovať. Generál Macko (Občianski demokrati Slovenska, pozn. SITA), výborný v bezpečnostných veciach, poďme sa rozprávať,“ povedal Šeliga. S takejto spolupráce sa podľa neho postupne „môže niečo vygenerovať“, napríklad aj koalícia alebo spájanie.

Podľa Šeligu v súčasnosti existuje na jednej strane hegemón v podobe strán Smer-SD a Hlas-SD a na druhej strane v podobe OĽaNO. „Je dôležité rozprávať sa v stredovom priestore a hľadať alternatívu,“ zdôraznil.

Kľúčová je férová súťaž

Pokiaľ ide o ambíciu kandidovať na šéfa Za ľudí, kľúčovou vecou je podľa Šeligu zvolanie snemu a férová súťaž. Vôľa uchádzať sa o post podľa vlastných slov vyplýva z podpory niektorých kolegov, z regiónov ako aj z frustrácie spojenej s aktuálnymi spormi v strane.

„Tak som bol pred rozhodnutím – idem s tým niečo urobiť alebo kašlem na to. Tak som si povedal, idem zabojovať. Uvidíme, ako to bude,“ dodal.

Viac k témam: parlament, politické strany
Zdroj: Webnoviny.sk – Za ľudí by mali na rôznych témach spolupracovať aj so stranami mimo parlamentu, myslí si Šeliga © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko