„Chcel som Lavrova udrieť do tváre.“ Kuleba hovoril o najťažších rokovaniach

„Chcel som Lavrova udrieť do tváre.“ Kuleba hovoril o najťažších rokovaniach

Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmitrij Kuleba hovoril o rokovaniach s ministrom zahraničných vecí agresorskej krajiny Ruskej federácie Sergejom Lavrovom a povedal, že ho chcel udrieť do tváre.

Podľa ukrajinského diplomata sú najťažšie rokovania tie, pri ktorých máte chuť vystúpiť a udrieť svojho partnera na rokovaní. Tento pocit mal v roku 2022 počas rozhovoru s Lavrovom.

„Najťažšie rokovania sú tie, keď má druhý človek chuť vstať a udrieť vás do tváre, ale vy si to nemôžete dovoliť. a také som mal dva alebo trikrát. Jedno z nich je s Lavrovom, v Antalyi na jar 2022,“ povedal Kuleba v rozhovore pre kanál Bombardier na YouTube .

Minister zahraničných vecí poznamenal, že Rusko pokračuje v praxi Sovietskeho zväzu, keď väčšinu diplomatov na veľvyslanectvách tvorili spravodajskí dôstojníci. Preto vyhostenie ruských predstaviteľov z rôznych krajín vážne podkopáva spravodajské kapacity Kremľa.

Pracuje na tom aj Ukrajina. „Vážne to podkopáva spravodajské kapacity Ruska vo svete. predovšetkým v oblasti ľudských kontaktov, pretože elektronické spravodajstvo pokračuje,“ povedal Kuleba.

zdroj: Quora

0Shares
Svet