Dánsko zriadi na ostrove Deportačné stredisko pre zahraničných zločincov

Dánsko zriadi na ostrove Deportačné stredisko pre zahraničných zločincov

Na stránke predchádzajúcej administratívy dánska vláda oznámila plány na založenie ostrovného strediska pre zahraničných zločincov čakajúcich na deportáciu z krajiny.

Centrum Holmegaard bude pripravené na južnom cípe ostrova Langeland, asi 20 kilometrov od najbližšieho mesta s viac ako 1 000 obyvateľmi, do jedného roka.

Centrum bude osídlené väzňami, ktoré majú byť deportované z Dánska kvôli závažnému zločinu alebo kvôli bezpečnostnej hrozbe. V súčasnosti existuje 130 osôb, ktoré spĺňajú tieto kritériá a majú nárok na zadržanie v stredisku.

„Pracujeme na sprísnení pravidiel pre túto skupinu.“ Vláda okrem iného pracuje na sprísnení trestu pre určité osoby čakajúce na deportáciu, ak sa dopustia nových trestných činov, “uviedol vo vyhlásení minister pre integráciu a prisťahovalectvo Mattias Tesfaye.

Toto opatrenie sa považuje za ďalší krok v pokusoch Dánska o ďalšie sprísnenie imigračných zákonov, ktoré prijali viaceré po sebe nasledujúce vlády.

Starosta Langelandu Tonni Hansen sa však javil ako oveľa menej nadšený z vládnych plánov. Píše portál Europe Infowars.

„Je to záťaž c ** p a úplne nesprávne umiestnenie.“ Nie je to ani múdre rozhodnutie, ani rozhodnutie, ktoré podporujem, “uviedol podľa dánskeho rozhlasu. „Problémy exportujete priamo do oblasti cestovného ruchu,“ dodal.

Sám Hansen navrhol ostrov ako miesto pre centrum v roku 2019, ale také, v ktorom by boli skôr rodiny ako zločinci.

Tesfaye sám priznal, že nejde o ľudí, ktorých by „sám chcel mať za susedov“.

0Shares
Svet