Francúzsko chce, aby Británia prijala žiadateľov o azyl

Francúzsko chce, aby Británia prijala žiadateľov o azyl

Nedávna hádka medzi Francúzskom a Spojeným kráľovstvom o osude stále rastúceho počtu migrantov na francúzskej pôde je ďalším znakom skrachovaného európskeho azylového systému, ktorý ako jediné riešenie vidí iba nekonečnú hru prerozdeľovania medzi európskymi krajinami za neustály prúd nezákonných a zákonných príchodov z tretieho sveta.

Aj keď neexistujú žiadne francúzske plány na účinnú ochranu hraníc alebo presadzovanie deportácií neúspešných žiadateľov o azyl, francúzsky minister Európy Clement Beaune napriek tomu požaduje novú dohodu o alokácii migrantov so Spojeným kráľovstvom. V reakcii na sťažnosti britských úradov na rekordný počet nelegálnych migrantov, ktorí preplávali kanál La Manche na malých člnoch, namiesto sľubu obmedziť tieto pokusy Beaune požadoval, aby Británia prijala určitý počet migrantov, ktorí v súčasnosti čakajú na severných brehoch Francúzska, a zobrali ich. do Veľkej Británie prostredníctvom legálnych ciest. Píše portál RMX.

„Po brexite musíme bezpochyby uzavrieť novú migračnú dohodu medzi EÚ a Britániou, aby sme mohli vyhostiť alebo nasmerovať určitý počet migrantov do Veľkej Británie, aby mohli požiadať o azyl,“ uviedol minister.

Na zdôvodnenie tejto požiadavky Beaune využil starý argument, že britský systém sociálneho zabezpečenia a imigrácie priťahuje nelegálnu migráciu, a povedal: „Je to [britská] zodpovednosť. Niekedy sme videli, že je príťažlivá britská azylová sústava. . My sme tí, ktorí za posledných 10 rokov zaplatili vysokú cenu – vidíme to v Calais, pokiaľ ide o organizáciu, humanitárnu pomoc a policajné kontroly. “

0Shares
Svet