Macron: Nechcem v EÚ také krajiny ako sú Poľsko a Maďarsko!

Macron: Nechcem v EÚ také krajiny ako sú Poľsko a Maďarsko!

Emmanuel Macron povedal: „Kto sú priatelia a spojenci pani Le Penovej? Poznáte, je. Sú to páni Orbán, Kaczyński a Putin. Ich režimy nie sú otvorené pre demokraciu. Sú to režimy, ktoré porušujú slobodu každý deň a naše zásady, „burácal na zhromaždení Emmanuel Macrona.

Emmanuel Macron počas celého prejavu hovoril o druhom kole volieb, ako o výzve k boju za slobodu a demokraciu. Keď dav hvízdal niekoľkokrát pri vyslovení mena Marine Le Penovej, Macrona apeloval: „Nehvízdejte, ale porazte ju vo voľbách.“

Tiež často v prejave hovoril o „nádeji“, ktorú on predstavuje pre Francúzsko pred hrozbou z „krajnej pravice“, zastúpené Marine Le Penovú.

„Sme tu spolu. Máme zodpovednosť chrániť republiku a Francúzsku, „argumentoval Macron. Politik tiež požiadal voličov, aby jeho súperku nesúdili vo hnevu, ale aby hlasovali o jeho osobe.

V rozhovore pre regionálne noviny „Voix du Nord“, Emmanuel Macron povedal, že by požadoval uvalenie sankcií na Poľsko za „nedostatok rešpektu k hodnotám Európskej únie.“

„Do troch mesiacov po mojom zvolení, niektoré rozhodnutia budú prijaté proti Poľsku. Hovorím to s plnou zodpovednosťou. Nemôžeme tolerovať skutočnosť, že krajina, ktorá je v Európskej únii, má rozdiely v nákladoch na pracovnú silu v rozpore so všetkými zásadami EÚ, neexistuje žiadny rešpekt k hodnotám Európskej únie – povedal Macronn.

zdroj: prvnizpravy.cz

0Shares
Svet