Mierové rokovania v Bielorusku sú bez Zelenského aj Putina, Ukrajina žiada okamžité prímerie a stiahnutie ruských vojakov

Mierové rokovania v Bielorusku sú bez Zelenského aj Putina, Ukrajina žiada okamžité prímerie a stiahnutie ruských vojakov

28.2.2022 (Webnoviny.sk) – Ukrajinská delegácia prišla na miesto rokovaní s Ruskom na ukrajinsko-bieloruskej hranici. V pondelok ráno to oznámil úrad ukrajinského prezidenta.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Podľa vyhlásenia sú súčasťou delegácie minister obrany Oleksiij Reznikov, poradca šéfa prezidentskej kancelárie Mychajlo Podoljak a námestník ministra zahraničia Mykola Točyckyj.

Prezident Volodymyr Zelenskyj nie je súčasťou delegácie, informuje televízia CNN. Ukrajina podľa vyhlásenia prezidentského úradu požaduje „okamžité prímerie a stiahnutie ruských vojakov“.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Kancelária ukrajinského prezidenta počas nedele informovala, že delegácia z Ukrajiny sa stretne s ruskými predstaviteľmi na nekonkretizovanom mieste na bieloruských hraniciach.

Delegáciu tam Kyjev vyslal napriek správam naznačujúcim, že sa bieloruský prezident Alexander Lukašenko plánuje pridať k ruskej invázii.

Ukrajina sľúbila, že na stretnutí neustúpi, a prezident Volodymyr Zelenskyj sa vyjadril, že od rokovaní neočakáva výsledky. „Ako vždy, ja veľmi neverím vo výsledok tohto stretnutia, ale nech to skúsia,“ skonštatoval.

Viac k témam: Mierové rokovania, rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident, Ukrajinský prezident, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – Mierové rokovania v Bielorusku sú bez Zelenského aj Putina, Ukrajina žiada okamžité prímerie a stiahnutie ruských vojakov © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet