Na Ľvov zaútočili ruské lietadlá štartujúce z Bieloruska, útok zasiahol aj Kyjev

Na Ľvov zaútočili ruské lietadlá štartujúce z Bieloruska, útok zasiahol aj Kyjev

16.4.2022 (Webnoviny.sk) – Starosta Kyjeva Vitalij Kličko prostredníctvom internetu oznámil, že východnú časť ukrajinského hlavného mesta v sobotu ráno zasiahol letecký útok. Kličko uviedol, že explózie boli v obvode Darnytskij.

Návrat do hlavného mesta nie je bezpečný

Podľa jeho slov sú na mieste záchranári a zdravotníci a správy o obetiach zverejnia neskôr. Kličko vyzval obyvateľov Kyjeva, aby sa riadili signálmi sirén. Zároveň uviedol, že tí, ktorí z hlavného mesta odišli, by sa zatiaľ z bezpečnostných dôvodov nemali vracať.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Ruská armáda v piatok večer raketovým úderom zasiahla letisko v meste Oleksandrija v Kirovohradskej oblasti. Informoval o tom v sobotu na Facebooku starosta mesta Serhij Kuzmenko.

Neuviedol však, či si útok vyžiadal nejaké obete. V Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny pri nočnom bombardovaní jeden človek zomrel a traja utrpeli zranenia, informoval guvernér oblasti Serhij Hajdaj. Bombardovanie okrem toho poškodilo plynovody v mestách Sjevjerodoneck a Lysyčansk.

Protivzdušná obrana zostrelila štyri strely

Mesto Ľvov na západe Ukrajiny sa v sobotu ráno stalo terčom ruského leteckého útoku. Informoval o tom guvernér Ľvovskej oblasti Maksym Kozyckyj.

Na komunikačnej platforme Telegram napísal, že ruské lietadlá Su-35 vyštartovali z bieloruského letiska Baranoviči a raketami zaútočili na mesto Ľvov. Ukrajinská protivzdušná obrana podľa neho zostrelila štyri strely s plochou dráhou letu. Guvernér neinformoval o prípadných obetiach alebo škodách.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Na Ľvov zaútočili ruské lietadlá štartujúce z Bieloruska, útok zasiahol aj Kyjev © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet