Prigožinova mediálna spoločnosť Patriot Media ukončuje v Rusku svoju činnosť 

Prigožinova mediálna spoločnosť Patriot Media ukončuje v Rusku svoju činnosť 

3.7.2023 (SITA.sk) – Mediálna spoločnosť Patriot Media, ktorú vlastní šéf ruskej žoldnierskej Wagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin, po nedávnej krátkej vzbure wagnerovcov ukončí svoju činnosť. Informuje o tom portál Politico.

Zablokované médiá

„Oznamujem naše rozhodnutie ukončiť činnosť a opustiť informačný priestor krajiny,“ vyjadril sa prostredníctvom sociálnych sietí riaditeľ spravodajského webu Ria Fan, patriaceho pod Patriot, Jevgenij Zubarev. Dôvod ukončenia činnosti podľa Politica neuviedol.

Rusko však v piatok zablokovalo prístup k piatim médiám patriacim pod spoločnosť Patriot – Ria Fan, Politics Today, Economy Today, Neva News a People’s News online.

Ruská Federálna služba pre dohľad nad komunikáciami, informačnými technológiami a masmédiami (Roskomnadzor) sa k blokovaniu bezprostredne nevyjadrila.

Zasahovanie do zahraničnej politiky

Pod Patriot Media pritom patrila aj Agentúra pre výskum internetu, takzvaná trolia farma spájaná s pokusmi Moskvy zasahovať do amerických volieb.

Prigožin už roky čelí obvineniam zo zasahovania do zahraničnej politiky vrátane amerických volieb a z vedenia dezinformačných kampaní po celom svete, pripomína ďalej Politico.

Podľa Rádia Slobodná Európa oznámili ukončenie činnosti aj Prigožinom kontrolované noviny Nevskie Novosti v Petrohrade.

Viac k témam: Médiá, šéf wagnerovej skupiny, Vzbura v Rusku – Jevgenij Prigožin (wagnerovci), Wagnerova skupina
Zdroj: SITA.sk – Prigožinova mediálna spoločnosť Patriot Media ukončuje v Rusku svoju činnosť  © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet