Rusi pokračujú v útokoch na mesto Dnipro, zomrelo niekoľko ľudí a Zelenskyj vyzval na vyhľadanie úkrytu (video)

Rusi pokračujú v útokoch na mesto Dnipro, zomrelo niekoľko ľudí a Zelenskyj vyzval na vyhľadanie úkrytu (video)

16.7.2022 (Webnoviny.sk) – Riadené strely vypálené ruskými strategickými bombardérmi zasiahli v piatok neskoro večer mesto Dnipro na juhovýchode Ukrajiny. Pri útoku zahynuli najmenej traja ľudia a ďalších 15 utrpelo zranenia. Náletové sirény bolo počuť po celej krajine.

Štyri prilietajúce rakety

Útok na Dnipro nastal deň po ruskom raketovom útoku na Vinnyciu, ktorý si vyžiadal minimálne 23 obetí vrátane detí a viac ako 200 zranených. Ukrajinské letectvo uviedlo, že riadené strely boli vypálené z ruských strategických bombardérov nad Kaspickým morom.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Zachytené boli štyri prilietajúce rakety. Nálety boli hlásené aj v Kremenčuku, ďalšom meste na rieke Dneper južne od Kyjeva.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Je potrebné vyhľadať úkryt

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval všetkých, aby brali vážne náletové sirény a vyhľadali úkryt.

„Okupanti si uvedomujú, že sa postupne stávame silnejšími a účel ich teroru je veľmi jednoduchý – tlačiť na nás, vyvíjať tlak na našu spoločnosť, zastrašovať ľudí, spôsobiť maximálne škody ukrajinským mestám, aspoň kým sú ruskí teroristi toho schopní,“ povedal vo svojom nočnom videopríhovore k národu.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusi pokračujú v útokoch na mesto Dnipro, zomrelo niekoľko ľudí a Zelenskyj vyzval na vyhľadanie úkrytu (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet