Rusko aj Ukrajina majú veľké straty, najintenzívnejšie boje sú v troch oblastiach

Rusko aj Ukrajina majú veľké straty, najintenzívnejšie boje sú v troch oblastiach

18.6.2023 (SITA.sk) – Rusko a Ukrajina majú v počiatočnom štádiu ukrajinskej protiofenzívy veľké straty. Konštatuje to správa britského ministerstva obrany o vojne na Ukrajine. Ruské straty sú podľa britskej vojenskej rozviedky pravdepodobne na najvyššej úrovni od marcovej bitky o mesto Bachmut.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Najintenzívnejšie boje sa podľa Londýna sústreďujú v Záporožskej oblasti, okolo Bachmutu a vo východnej Doneckej oblasti. Ukrajina v týchto oblastiach vedie ofenzívu a „urobila malý pokrok“, konštatuje britská rozviedka a dodáva, že aj ruské sily vedú na juhu Ukrajiny „relatívne účinné obranné operácie“.

Medzičasom predstaviteľ Ruskom dosadenej administratívy v Záporožskej oblasti Vladimir Rogov v nedeľu informoval, že ukrajinské sily získali kontrolu nad obcou Piatychatky.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Bachmut, boj v Doneckej oblasti, Britská vláda, Obete, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinská protiofenzíva
Zdroj: SITA.sk – Rusko aj Ukrajina majú veľké straty, najintenzívnejšie boje sú v troch oblastiach © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet