Sullivan tvrdí, že USA pripravujú ďalšie ruské sankcie týkajúce sa Navaľného

Sullivan tvrdí, že USA pripravujú ďalšie ruské sankcie týkajúce sa Navaľného

Poradca pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan v nedeľu uviedol, že USA sa pripravujú uvaliť na Rusko ďalšie sankcie za otravu vodcu opozície Alexeja Navaľného.

Dana Bash z relácie „Stav Únie“ CNN sa Sullivana spýtala, prečo Bidenova vláda neuložila ďalšie sankcie, pričom uviedol, že predseda Senátneho výboru pre zahraničné vzťahy Bob Menendez (D-N.J.) Vyzval Biely dom, aby tak urobil. Nasledovala podobná výzva senátora Jamesa Rischa (R-Idaho) a zástupcu Michaela McCaula (R-Texas), dôležitých členov ich príslušných výborov pre zahraničné veci.

„No, najskôr, Dana, myslím si, že je veľmi dôležité, aby vaši diváci pochopili, že sme Rusko sankcionovali za otravu Alexeja Navaľného,“ reagoval Sullivan. „Spojili sme európskych spojencov v rámci spoločného úsilia spôsobiť Rusku náklady za použitie chemického činidla proti jednému z ich občanov na ruskej pôde. A pripravujeme ďalší balík sankcií, ktoré sa uplatnia aj v tomto prípade. “ Píše portál THE Hill.

Sullivan tiež poznamenal, že prezident Biden už podpísal výkonný príkaz, ktorý mu poskytne ešte väčší priestor na ukladanie trestov Rusku, ak budú pokračovať v podobných aktivitách.

Na otázku, ktorú Bash dostal, či už čoskoro prídu ďalšie sankcie, Sullivan odpovedal: „Nikoho nezložíme. Príde to hneď, ako vypracujeme balíčky, ktoré zabezpečia, že dostávame správne ciele. A keď to urobíme, uložíme ďalšie sankcie týkajúce sa chemických zbraní. “

0Shares
Svet