Ruská ofenzíva na Ukrajine je zväčša neúspešná, na juhu sa spoliehajú najmä na delostrelectvo

Ruská ofenzíva na Ukrajine je zväčša neúspešná, na juhu sa spoliehajú najmä na delostrelectvo

4.8.2022 (Webnoviny.sk) – Ruské sily pokračujú v ofenzíve na východe Ukrajiny, no jej silám sa ich postup podarilo odraziť. V aktualizácii správy o vývoji vojny to uviedol generálny štáb ukrajinskej armády.

Ofenzíva v smere Novoluhanske – Kodema

Rusi podľa neho ostreľovali oblasti Jakovlivka, Travneve, Kodema, Pokrovske, Rozdolivka, Kurdjumivka, Zajceve, Bachmut a Soledar.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ruské sily sa „snažili zlepšiť taktické postavenie“ v mnohých smeroch, ale „neúspešne… a ustúpili“, vyjadril sa tiež generálny štáb a dodal, že pokračujú v ofenzívnych operáciách v smere Novoluhanske – Kodema. Informuje o tom televízia CNN.

Charkov už za svoj cieľ nemajú

Ukrajinské úrady hlásia intenzívne ostreľovanie na takmer celom východnom bojisku. Pri Charkove sa podľa ukrajinskej armády Rusi snažia postúpiť na Bajrak – Husarivku.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Charkov samotný už zväčša za svoj cieľ nemajú a skôr sa sústreďujú na Doneckú a Luhanskú oblasť.

Na juhu sa Rusko spolieha najmä na delostrelectvo a ostreľovalo viac ako 25 obcí v Mykolajive a jeho okolí. Mesto čelilo intenzívnemu ostreľovaniu počas celého týždňa.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Ruská ofenzíva na Ukrajine je zväčša neúspešná, na juhu sa spoliehajú najmä na delostrelectvo © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet