Ukrajinci hlásia úspechy južne od Bachmutu, ale na severe od mesta čelia tvrdému odporu Rusov

Ukrajinci hlásia úspechy južne od Bachmutu, ale na severe od mesta čelia tvrdému odporu Rusov

4.7.2023 (SITA.sk) – Ukrajina naďalej dosahuje úspechy južne od Bachmutu, zatiaľ čo severne od tohto mesta čelí tvrdému odporu. Informuje o tom spravodajský portál CNN s odvolaním sa na námestníčku ukrajinského ministra obrany Hannu Maľar.

Rusko podľa nej „vrhá všetky svoje sily“, aby sa pokúsilo zastaviť postup Kyjiva v oblasti. Vojaci Moskvy sa tlačia smerom na Lyman, Svatove a Bachmut a v týchto oblastiach vytvorili trojstupňovú obranu, „aby získali oporu, ale stále sa im to nedarí“, uviedla Maľar v utorok.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Generálny štáb ukrajinskej armády vo svojej dennej aktualizácii tiež uviedol, že Ukrajina upevňuje pozície v okolí Bachmutu.

„Ukrajinskí vojaci pokračujú v ofenzívnych operáciách južne a severne od Bachmutu a posilňujú dosiahnuté línie,“ konštatoval generálny štáb.

CNN upozorňuje, že ukrajinské informácie o ziskoch na bojisku nedokáže overiť. Ani Maľar ani generálny štáb pritom neinformovali o žiadnom pokroku na južnom fronte, kde ukrajinská protiofenzíva naráža na tvrdý odpor.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Bachmut, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Ukrajinci hlásia úspechy južne od Bachmutu, ale na severe od mesta čelia tvrdému odporu Rusov © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet