Ukrajinský prezident Zelenskyj nariadil pozastaviť činnosť 11 politických strán napojených na Rusko

Ukrajinský prezident Zelenskyj nariadil pozastaviť činnosť 11 politických strán napojených na Rusko

20.3.2022 (Webnoviny.sk) – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj prikázal pozastavenie činnosti jedenástich politických strán, ktorú sú napojené na Rusko. Najväčšou z nich je Opozičná platforma – Za život, ktorá má v 450-člennom ukrajinskom parlamente 44 kresiel.

Predsedom tejto strany je Viktor Medvedčuk, ktorý má priateľské kontakty s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Šéf Kremľa je krstným otcom Medvedčukovej dcéry.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

K stranám, ktorých činnosť Zelenskyj pozastavil, patrí aj strana Naši, ktorú vedie Jevhenij Murajev. Pred ruskou inváziou britské úrady varovali, že Rusko chce dosadiť Murajeva za lídra Ukrajiny.

V príhovore prostredníctvom videa ukrajinský prezident v nedeľu ráno uviedol, že „vzhľadom na rozsiahlu vojnu, ktorú rozpútala Ruská federácia a spojenia medzi ňou a niektorými politickými štruktúrami, sa aktivita viacerých politických strán prerušuje počas obdobia stanného práva.“

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Ukrajinský prezident Zelenskyj nariadil pozastaviť činnosť 11 politických strán napojených na Rusko © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet