Vodca konzervatívcov Sebastian Kurz tvrdí, že je tvrdý voči nelegálnemu prisťahovalectvu a „politickému islamu“

Vodca konzervatívcov Sebastian Kurz tvrdí, že je tvrdý voči nelegálnemu prisťahovalectvu a „politickému islamu“

Dohoda medzi konzervatívcami a Zelenými o vytvorení vládnej koalície v Rakúsku zahŕňa zákaz buriek do škôl do veku 14 rokov a preventívnu väzbu pre potenciálne nebezpečné osoby.

Opatrenia sú súčasťou toho, čo konzervatívny vodca Sebastian Kurz označuje ako svoj tvrdý postoj k nelegálnemu prisťahovalectvu a „politickému islamu“, zameraný na apelovanie na jeho základňu, ale aj na rozčarovanie z bývalých stúpencov krajnej pravice, ktorých koalícia s jeho stranou sa v máji zrútila.

Dohoda, ku ktorej sa dospelo v stredu, umožní Kurzovi úradovať ako kancelárka a zelení sa dostanú k moci po prvýkrát.

Na tlačovej konferencii s vodcom zelených Wernerom Koglerom označil Kurz dohodu za „najlepšiu z oboch svetov“.

Zahŕňa zvýšenie veku, do ktorého nesmie mať dievčatá v škole šatku do 14 rokov, z približne 10 rokov, ktoré teraz platito, čo je rozšírenie politiky zavedenej v rámci poslednej Kurzovej koalície s krajnou pravicou.

Zahŕňa tiež oživenie sporného plánu preventívnej väzby u potenciálne nebezpečných osôb, aj keď nespáchali trestný čin, ktorý bol predložený v rámci predchádzajúcej koalície po fatálnom bodnutí, ktorého sa zjavne dopustil žiadateľ o azyl vo februári.

Zatiaľ čo Kurz trval na zachovaní svojej tvrdej línie v oblasti prisťahovalectva, zelení požadovali fiškálnu opravu, aby sa výrobky a služby s vysokou uhlíkovou stopou predražili.

„Lietanie mierne, ale stále … zdražie,“ povedal Kogler. „V strednodobom horizonte tiež zlacnie vlak.“

Aktuálna daň z letov z Rakúska v rozmedzí od 3,50 do 17,50 eura na cestujúceho v závislosti od letovej vzdialenosti bude nahradená paušálnou sadzbou 12 eur. Existujúce mýto pre nákladné vozidlá sa tiež zvýši pre najviac znečisťujúce vozidlá.

0Shares
Svet