Zelenskyj informoval o objavených mučiarňach, v ktorých Rusi týrali civilistov elektrickým prúdom (video)

Zelenskyj informoval o objavených mučiarňach, v ktorých Rusi týrali civilistov elektrickým prúdom (video)

18.9.2022 (Webnoviny.sk) – V oslobodených častiach Charkovskej oblasti našli vojaci mučiarne a zariadenia používané ruskými silami na mučenie. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo svojom sobotňajšom nočnom prejave povedal, že v rôznych mestách našli viac ako desať mučiarní. Jedna z nich bola napríklad na vlakovej stanici v meste Kozača Lopaň. Informuje o tom televízia CNN.

Podobne ako Zelenskyj sa vyjadrila aj regionálna prokuratúra v Charkove. Ruská armáda podľa nej mučila ľudí v pivnici takzvaných „ľudových milícií“ v meste Kozača Lopaň, keď bolo obkľúčené.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

„Predstavitelia Ruskej federácie vytvorili pseudoagentúru presadzovania zákona, v suteréne ktorej bola zriadená mučiareň, kde boli civilisti vystavení neľudskému mučeniu. Pri prehliadke boli zaistené dokumenty potvrdzujúce fungovanie pseudopolicajného oddelenia a zariadenie, ktorým okupanti týrali civilistov elektrickým prúdom,“ uviedla prokuratúra na sociálnych sieťach.

CNN sa v tejto súvislosti obrátila na ruskú vládu a ministerstvo zahraničia, ale zatiaľ neodpovedali.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: mučiarne, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Zelenskyj informoval o objavených mučiarňach, v ktorých Rusi týrali civilistov elektrickým prúdom (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet