Zelenskyj obvinil Červený kríž z nečinnosti a vyzýva ich, aby išli na misiu do väznice v Olenivke (video)

Zelenskyj obvinil Červený kríž z nečinnosti a vyzýva ich, aby išli na misiu do väznice v Olenivke (video)

14.10.2022 (Webnoviny.sk) – Ukrajinskí predstavitelia vyzvali Červený kríž, aby vykonal misiu vo väznici v Olenivke, kde Rusko zadržiava vojnových zajatcov.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Vedúci kancelárie ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského Andrij Jermak vyzval Medzinárodný výbor Červeného kríža, aby do väzenského tábora v okupovanej Doneckej oblasti prišiel do troch dní. Podľa jeho slov nemožno strácať čas a Ukrajina pomôže misii rôznymi spôsobmi.

Prezident Zelenskyj zas obvinil Červený kríž z nečinnosti a povedal, že ide o „povinnosti, predovšetkým morálnej povahy“. Ako vo svojom nočnom prejave navrhol, misiu by bolo možné zorganizovať podobne ako v prípade Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu (MAAE), ktorá v auguste navštívila Záporožskú jadrovú elektráreň. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Väznica v Olenivke je pod kontrolou Ruskom podporovaných orgánov v Doneckej oblasti od roku 2014 a podmienky sú tam údajne mimoriadne zlé. V septembri sa Červený kríž pokúsil zabezpečiť prístup tam, ale ruské úrady mu to podľa jeho slov zamietli.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Olenivka, rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia, vojnoví zajatci
Zdroj: Webnoviny.sk – Zelenskyj obvinil Červený kríž z nečinnosti a vyzýva ich, aby išli na misiu do väznice v Olenivke (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet