Zasiahne CIA, aby porazila Viktora Orbána? Maďarská opozícia sa modlí za zahraničnú intervenciu

Zasiahne CIA, aby porazila Viktora Orbána? Maďarská opozícia sa modlí za zahraničnú intervenciu

Nič nevystihuje predvolebné zúfalstvo maďarského protiorbánovského tábora lepšie ako nedávny rozhovor v maďarskom Klube Rádió, vlajkovej lodi liberálnej opozície, ktorý maďarská mediálna rada predtým stiahla z vysielania pre porušenie pravidiel vysielania.

Hosť rannej relácie Gábor Bruck – dlhoročný poradca v kampani viacerých socialistických premiérov, ako Pétera Medgyessyho či Ferenca Gyurcsánya, alebo bývalej opozičnej kandidátky na premiérku Kláry Dobrevovej a v súčasnosti poslanec Európskeho parlamentu za ľavicovú Demokratickú koalíciu – ponúkol vítaný pohľad na stav mysle protiorbánovského tábora.

Liberálna politička poznamenala, že stále existuje nádej, že krajne pravicová až krajne ľavicová opozičná koalícia sa v aprílových parlamentných voľbách prebojuje k víťazstvu, keďže ich „bičuje Brusel“ a podľa Brucka stále existuje možnosť, že do volieb proti súčasnej vláde zasiahne FBI alebo CIA.

„Trump nie je Amerika. Povedzme, že FBI alebo CIA sú v takýchto situáciách Amerikou, nevieme,“ špekuloval poradca. „V susedných krajinách to však robili v celkom dobrom tempe. Mám podozrenie, ale nič o tom neviem, že to sledujú, a ak je opozícia dostatočne silná, zakročia. Budú zverejňovať informácie, ktoré urobia nešťastným toho, kto je pri moci. Podľa mňa o tom vedia veľa, otázka je, či to zverejnia, alebo nie,“ teoretizoval Bruck.

Dalo by sa s dostatočnou dávkou istoty konštatovať, že renomované spravodajské agentúry, ako sú tie citované vyššie, nebudú zdieľať žiadne informácie s postavami, ako je Bruck, práve preto, že ľudia ako on majú precedens túžby po pozornosti, ktorý ich často vedie k zverejňovaniu dôverných informácií v rozhlasových alebo televíznych štúdiách.

Okrem toho, napriek v súčasnosti pretrvávajúcemu zásadnému zmätku v súvislosti s globálnou úlohou Spojených štátov v Bielom dome, sú spravodajské agentúry veľmoci vo všeobecnosti obsadené špičkovými profesionálmi, ktorí, ak majú na výber, nebudú vyhľadávať rady politikov, ako je Bruck. Bol členom dnes už nefungujúcej liberálnej strany SDS, ktorá, hoci bola do roku 2010 vo vláde, bola Maďarmi všeobecne vnímaná ako strana, ktorá bola zapletená do korupcie a kleptokracie v priemyselnom meradle, najmä v súvislosti s ich infraštruktúrou a obchodmi s nehnuteľnosťami v hlavnom meste Budapešť. Píše portál RMX.

Bruckov výbuch je ukazovateľom dezilúzneho stavu liberálnej opozície, ktorá sa bez presvedčenia a profesionality potrebnej na vytvorenie víťazného volebného vzorca teší z toho, že Brusel, t. j. inštitúcie Európskej únie, v ich mene vykonáva špinavú prácu pri podkopávaní demokratickej vlády, a spriada fantazijné teórie o tom, že nejakí operatívci CIA zhodili na Budapešť predvolebné bomby, ktoré by mohli zvrátiť hlasovanie v ich prospech.

Bruck je vplyvnou postavou medzi špičkami maďarskej ľavicovej opozície, jeho názor nemožno jednoducho odmietnuť ako blábol súkromnej osoby. O to viac je však zarážajúce, že od jeho rozhlasového rozhovoru sa od jeho názorov nedištancoval žiadny predstaviteľ opozície. Podľa posledných prieskumov vedie súčasná vláda s pohodlným náskokom siedmich bodov; ak by sa voľby konali dnes, stále by získala dvojtretinovú väčšinu v parlamente.

Všetko nasvedčuje tomu, že súčasná vláda má recept na víťazstvo vo voľbách, a ten nespočíva v tom, že si víťazstvo vysníva prostredníctvom zahraničnej intervencie.

0Shares
Správy Svet