Šeliga, Žitňanská a Droba porušili pravidlá zákazu vychádzania. Prvých dvoch to stálo miesto, Droba ale nechce odstúpiť

Šeliga, Žitňanská a Droba porušili pravidlá zákazu vychádzania. Prvých dvoch to stálo miesto, Droba ale nechce odstúpiť

Cítia sa byť nadľuďmi, pre ktorých neplatia jasné pravidlá a zákazy? Problémom je, že podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí), Jana Žitňanská (Za ľudí) a bratislavský župan Juraj Droba (SaS) ešte minulý týždeň spolu do noci sedeli v bratislavskom Klube pod lampou.  Podarilo sa ich tam odfotiť časopis Plus 7 dní. Fotky vznikli po 22.30 h a pred polnocou. Navyše v čase zákazu vychádzania. Zvláštne je, že aj reštaurácie a bary mali byť vtedy už zatvorené, vrátane ich terás. No očividne neboli. Ako poznamenal denník N, schôdzka sa navyše mala dokonca konať vo vnútri podniku.

Podpredseda parlamentu Juraj Šeliga dnes pre svoje pochybenie sa rozhodol odstúpiť z funkcie podpredsedu parlamentu.  „Ospravedlňujem sa za zlý príklad, ktorý som občanom dal,“ vyhlásil Šeliga. So Šeligom sa svojej funkcie postu predsedníčky Výboru NR SR pre sociálne veci v parlamente vzdala aj Jana Žitňanská.

Juraj Droba, predseda Bratislavského samosprávneho kraj (BSK) ale odmietol odstúpiť zo svojej funkcie. Podľa jeho slov nejde o také zlyhanie, pre ktoré treba odstupovať. Vzniknutá situácia ho však mrzí a priznáva, že spravil chybu. „Išlo o pracovné stretnutie, na ktorom sme diskutovali o zmenách v sociálnej oblasti programového vyhlásenia vlády. S pánom Šeligom som sa podelil o skúsenosti s touto problematikou na úrovni samosprávy,“ reagoval Droba. Stretnutie sa podľa neho neplánovane predĺžilo aj po 21.00 h vzhľadom na veľmi dobrú odbornú diskusiu. Droba však priznáva, že pracovné stretnutie bolo vhodnejšie realizovať v priestoroch Národnej rady SR.

„Vzniknutá situácia ma mrzí a priznávam, že som spravil chybu. Zároveň si ale nemyslím, že ide o zlyhanie, za ktoré treba odstupovať. Po 14 mesiacoch práce a výsledkoch v boji s pandémiou a jej dosahmi som si nedopatrením predĺžil večierku,“ uviedol Droba. Zároveň je presvedčený, že aktuálna pandemická situácia umožňuje prehodnotenie zákazu vychádzania a verím, že vláda tak urobí čím skôr.

„Mám čisté svedomie v tom, že počas pandémie makám denne od deviatej ráno do neskorých večerných hodín a som tiež len človek. Nevidím nič zlé na tom, keď si s kolegami z iných strán dám aj pohár vína a porozpráva sa nám potom trošku lepšie,“ obhajoval sa pre Plus 7 dní župan Juraj Droba. Ako dodal „Necítim sa vinný. Urobil som chybu, nevšimli sme si ani, že už je toľko hodín, toto samozrejme nebolo správne, ale stretnutie bolo pracovné,“ dodal Droba.

il.foto: Webnoviny

0Shares
Slovensko Správy z domova