P.C.Roberts: Ako porozumieť súdnemu procesu s Trumpom

P.C.Roberts: Ako porozumieť súdnemu procesu s Trumpom

Prezident Trump sa nedopustil žiadneho porušenia zákona. A obvinenia proti nemu, ktoré vzniesli skorumpovaní demokratickí kandidáti, majú jediný cieľ: odstrániť zo súboja kandidáta, o ktorom sa vie, že má najväčšie šance vyhrať budúce prezidentské voľby. Ak by demokrati nepovažovali Trumpa za víťazného kandidáta, nikdy by svoje skorumpované vedenie nevystavili svetu falošným obvineniam. Veľké množstvo týchto obvinení sa zakladá na výklade alebo presadzovaní práva, ktoré doteraz nebolo vypočuté na žiadnom inom súde, ak nerátame Stalinove čistky v 30. rokoch 20. storočia.

Na úvod poznamenajme, že tri zo štyroch obvinení a časť štvrtého sú obvinenia proti Trumpovi z obdobia, keď zastával prezidentský úrad. A pridajme k tomu tvrdenie demokratov, že prezident Trump sa počas svojho prezidentovania dopustil zločinov, ktoré by mohli byť predmetom nie jedného, ale štyroch samostatných súdnych procesov.

Položte si otázku, ako je niečo také pravdepodobné. A pritom si spomeňte na vojnu vo Vietname, Tonkinský záliv, bombardovanie Kambodže a Laosu, Manningovo odhalenie amerických vojnových zločinov atď. atď. Všetky tieto zločiny nikdy neviedli k obžalobe zodpovedných predstaviteľov administratívy, ale Manning bol obžalovaný. A to za to, že na tieto zločiny upozornil. Takže: vo washingtonskom justičnom systéme nie sú obžalovaní tí, ktorí páchajú zločiny, ale tí, ktorí zločiny odhaľujú.

Začnime Trumpovým prípadom s falošným obvinením, že zatajil niektoré dokumenty národnej bezpečnosti. Prezidenti a úradníci vymenovaní prezidentom majú povolené uchovávať kópie týchto dokumentov vo svojich kanceláriách. No medzi mnohými škatuľami týchto dokumentov zabalenými pre Trumpa sa údajne objavilo aj 31 dokumentov označených ako tajné. No a na základe ich objavenia sa nejakému nešťastníkovi na ministerstve spravodlivosti menom Jack Smith podarilo vytvoriť 37 obvinení z trestných činov proti Trumpovi. Ani jedno z týchto obvinení nemá oporu v zákone a ešte nikdy nebol nikto obvinený na takomto očividne falošnom základe. Demokrati však vedia, že vlastnia médiá a právnické fakulty a tiež vládnucu triedu, ktorá určuje, čo je ešte prijateľné a čo už nie, a jediné, o čo im ide, je zbaviť sa Trumpa. Preto je prípustná každá lož, ktorá pomáha odstrániť hrozbu pre skorumpovaný vládnuci establišment. 37 obvinení z trestných činov síce neobsahuje žiadne dôkazy o tom, že Trump vedel, čo je v škatuliach, za predpokladu, že v škatuliach vôbec niečo bolo, a teda ide o obvinenia proti obvineniam. Koniec koncov, v škatuliach mohlo byť po ich zhabaní zabalené čokoľvek. A prečo by mal niekto dôverovať FBI po tom, čo z jej kancelárií vyšlo toľko lží a škandálov? A Jack Smith? Podal trestné oznámenie len na základe tvrdenia Jacka Smitha, že on, a nie prezident Trump alebo federálny sudca, vie, aké dokumenty má prezident právo uchovávať. Nuž, čo sa týka morálnej integrity tohto človeka, odcitujem titulok z dnešných ranných novín: „Tím osobitného poradcu Jacka Smitha urobil prekvapivé priznanie v prípade proti bývalému prezidentovi Trumpovi, keď v novom súdnom podaní potvrdil, že právnemu tímu prezidenta Trumpa neodovzdal všetky dôkazy, ako to vyžaduje zákon, a nepravdivo tvrdil, že ich odovzdal.“
Inými slovami: Jack Smith klame. Prečo by mu teda mal niekto v tomto prípade veriť?
Ak som pochopil súdne konanie proti Trumpovi,jedno z obvinení Jacka Smitha je aj to, že Trump porušil zákon tým, že nechal právnika bez bezpečnostnej previerky prehľadávať škatule s dokumentmi kvôli údajnému „kontrabandu“.

Toľko teda k obvineniam Trumpa z porušenia národnej bezpečnosti, ktoré všetky považujem za úplne nezmyselné.
Ďalšie z nepravdivých obvinení Jacka Smitha je, že prezident Trump sa tým, že spochybnil riadny priebeh volieb a označil ich za ukradnuté, zapojil do sprisahania s cieľom „narušiť a zmariť sčítanie hlasov“
Zamyslime sa nad tým.

Trumpa predsa neobviňujú z narušenia a zmarenia sčítania hlasov alebo volieb, pretože tieto voľby prehral a vo funkcii ho nahradil Biden, ale z kritiky sčítania hlasov. A viete, čo to znamená? Znamená to, že ak sa kandidát postaví proti volebným nezrovnalostiam – a koľko ich v týchto ukradnutých voľbách bolo – je vinný zo sprisahania s cieľom zvrátiť výsledok volieb.
Údajné „povstanie“ zo 6. januára bolo dielom federálnych agentov v hlavnom meste krajiny, zatiaľ čo Trump a jeho priaznivci boli viac ako míľu odtiaľ, pri Washingtonovom pamätníku, kde Trump rečnil.

Takže len do morku kostí skorumpované ministerstvo spravodlivosti (sic) bolo schopné vytvoriť povstanie z policajnej eskorty niekoľkých neozbrojených ľudí v Kapitole. Existujú jasné dôkazy o tom, že federálni agenti a policajti v snahe vytvoriť násilnú scénu vyprovokovali niekoľko prítomných demonštrantov k nepokojným činom, ktoré presstitúti okamžite premenili na „povstanie“.
Trump je teda obvinený z 37 trestných činov, čo je veľmi vysoké číslo, dosiahnuté zaradením banalít, ktoré nikde inde nie sú trestnými činmi. Cieľom tejto akcie je vytvoriť v mysliach verejnosti predstavu, že Trump sa musí niečím previniť, pretože kde je toľko dymu, musí byť aj veľký oheň. V americkom systéme, v ktorom sú médiá úplne zaujaté proti Trumpovi, je ľahké vytvoriť dym – a Trumpove obvinenia pozostávajú výlučne z dymu. A skutočnosť, že sa takéto falošné obvinenia môžu šíriť, je dôkazom toho, že v USA sa právo používa ako zbraň. Rovnako ako dolár a rovnako ako médiá.

Mnohí ľudia nemajú Trumpa radi z osobných dôvodov alebo preto, že médiá ich dokázali indoktrinovať proti Trumpovi. Akonáhle však nevina alebo vina začne závisieť od ľudských emócií, právny štát je mŕtvy. A presne na to poukazujú Trumpove obvinenia.

Vybral a preložil Ľubomír Man

0Shares
Zaujímavosti