Rusi varujú pred mafiánskym ruským režimom a ospravedlňujú sa za Putina

Rusi varujú pred mafiánskym ruským režimom a ospravedlňujú sa za Putina

Nie všetci Rusi sú rovnakí, tí slušní sa pripojili k vyhláseniu, ktoré vydali Slobodní Rusi v Českej republike a v ktorom odsúdili súčasnú zločineckú politiku Kremľa.
Slobodní Rusi vydali vyhlásenie adresované Čechom, ktoré zverejnila webová stránka Neviditeľný pes. To je dôkaz, že nesmieme všetkých Rusov hádzať do jedného vreca. Sú medzi nimi slušní a čestní ľudia, ktorí odsudzujú zlý Kremeľ

Autori v texte oboznamujú českú verejnosť so zločineckým charakterom súčasného režimu v Ruskej federácii, ktorý dobre poznajú. Vladimir Putin v skutočnosti nie je prezident, ale vodca alebo krstný otec mafiánskeho gangu, ktorý terorizuje Rusko. Všetky prezidentské voľby, v ktorých Putin údajne zvíťazil, boli zmanipulované.

Táto ťažko skúšaná krajina v žiadnom prípade nie je nejakou baštou konzervativizmu, ako sa nám snažia nahovoriť prisluhovači a prisluhovačky Kremľa, ale symbolom zla. Ku konzervatívnym hodnotám predsa patrí úcta k ľudskému životu, právo na spravodlivý proces a právo na ochranu súkromného vlastníctva. Nič z toho v Rusku neexistuje; prinajmenšom rádovo tisíce odporcov Putina a jeho bandy boli zavraždené alebo zomreli za podozrivých okolností a najmä pády z okien sú pomerne časté. V krajine neexistuje nezávislé súdnictvo, sudcovia rozhodujú podľa pokynov tých, ktorí sú pri moci. Súkromný majetok bežne zhabávajú justično-policajné gangy a neexistuje proti tomu žiadna obrana.

Vo vyhlásení sa pripomína aj jedna zásadná skutočnosť: českí odporcovia vlády sa mohli pokojne stretnúť na demonštrácii na Václavskom námestí v Prahe. V Rusku sú akékoľvek verejné protivládne zhromaždenia zakázané a polícia ich brutálne rozbíja. Jedným z dôkazov toho sú súčasné protesty v Rusku proti Putinovej mobilizácii. Je preto prekvapujúce, že sa stále nájdu jednotlivci, ktorí obhajujú nechutný Putinov režim.

„Rusi, ktorí stoja za týmto vyhlásením, dobre poznajú svoju krajinu, z ktorej boli často nútení odísť. Preto vedia, čo je to kremeľský gang. Títo ľudia dokazujú, že aj medzi Rusmi sú slušní a čestní ľudia, ktorí odsudzujú zločiny Moskvy. Vždy hovorím, že by sme mali takýmto ľuďom načúvať. Rozlišujú medzi Rusmi, ktorí podporujú vraždenie civilistov na Ukrajine, a Rusmi, ktorí toto brutálne násilie odsudzujú.

Vitalij Ginzburg vo svojom komentári uverejnenom na webovej stránke Forum24.cz upozorňuje aj na ruských umelcov, ktorí sa odvážne postavili proti ruskej agresii voči Ukrajine. Azda najvýraznejšou z nich je speváčka Alla Pugachova. Veľmi ostro kritizovala aj ruskú agresiu voči Ukrajine a uviedla, že Rusko sa stáva vyvrheľom a nezmyselný konflikt zaťažuje životy bežných Rusov. Nemôžem si pomôcť, ale súhlasím a s radosťou si pobrukujem jej veľmi známu pieseň Vsje mogut koroli. Nemám nič proti ruskej kultúre a statočným ruským ľuďom.

Potrebujeme poznať skutočnú pravdu o Rusku, nie lži Putinovej propagandy. Preto odporúčam dve vynikajúce knihy, ktoré ľuďom pomôžu spoznať súčasnú hroznú zločineckú povahu Kremľa. Sú to knihy Zima prichádza od šachového veľmajstra Garryho Kasparova a Červené právo od Billa Browdera. Kto ich nečítal, nepozná Putinovo Rusko,

Vo vyhlásení sa Rusi ospravedlňujú Čechom za Putina, za ruský teroristický útok na muničný sklad vo Vrběticiach a za celkovú nenávistnú kampaň Ruska voči Českej republike. Takýto prístup si zaslúži uznanie a ocenenie všetkých slušných ľudí v Českej republike.

Autor: Jan Ziegler

0Shares
Blog