Hokejový brankár Denis Godla bude „strážcom svätyne“ Slovana Bratislava aj v nasledujúcej sezóne

Hokejový brankár Denis Godla bude „strážcom svätyne“ Slovana Bratislava aj v nasledujúcej sezóne

4.5.2024 (SITA.sk) – Slovenský hokejový brankár Denis Godla bude pôsobiť v extraligovom tíme HC Slovan Bratislava aj v sezóne 2024/2025. Na rodáka z Kežmarku si „belasí“ uplatnili opciu a podpísali s ním ročnú zmluvu. Klub z hlavného mesta o tom informoval v piatok na svojom oficiálnom webe.

Viac ako 90% hráčska úspešnosť

Godla strážil „svätyňu“ Slovana aj v uplynulej sezóne. Do hlavného mesta prišiel v závere októbra minulého roka. Nastúpil v 34 dueloch, pričom v základnej časti mal priemernú úspešnosť zákrokov na úrovni 91,5 %. V štyroch štvrťfinálových zápasoch play-off proti Košiciam jeho úspešnosť klesla na 84,9 %.

„Teším sa, že som v Slovane dostal prejavenú dôveru a môžem pomôcť tímu v nasledujúcom ročníku. Minulý rok sme fanúšikom neurobili radosť, avšak v novej sezóne im to chceme od prvého zápasu vrátiť,” povedal Godla podľa facebookového konta bratislavského klubu.

Kontinentálna hokejová liga

Godla je odchovancom spišskonovoveského hokeja. Dres „belasých“ si po prvý raz obliekol už v kategórii juniorov v sezóne 2013/14. Nasledujúcu sezónu sa premiérovo postavil aj do bránky seniorského tímu Slovana, ktorý v tom čase pôsobil v nadnárodnej Kontinentálnej hokejovej lige.

Hrdina juniorských MS spred deviatich rokov si vyskúšal aj legionársky chlebík, pôsobil vo fínskom klube KalPa Kuopio a v českých tímoch Rytíři Kladno a Verva Litvínov. V reprezentácii SR odchytal doteraz 21 duelov, z toho dva na MS 2019 na Slovensku. Vedenie Slovana zároveň informovalo o tom, že príchod ďalšieho brankára oznámi po skončení MS 2024 v Česku.

Predĺženie spolupráce

Zámerom realizačného tímu je rozložiť zápasové zaťaženie rovnomernejšie medzi dvoch brankárov. Brankárskou dvojkou po príchode Godlu bol v sezóne 2023/2024 najprv Kanaďan Jared Coreau, neskôr Samuel Baroš.

Godla sa stal druhým hráčom, s ktorým Slovan Bratislava počas uplynulých dní predĺžil spoluprácu. Ešte v úvode týždňa podpísal novú zmluvu aj 38-ročný obranca Michal Sersen, ktorý tak bude naďalej plniť rolu kapitána tímu.

Viac k témam: Extraliga, Hokejová extraliga, KHL Kontinentálna hokejová liga
Zdroj: SITA.sk – Hokejový brankár Denis Godla bude „strážcom svätyne“ Slovana Bratislava aj v nasledujúcej sezóne © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Hokej