Brusel využíva vojnu na Ukrajine na uzurpovanie „vojenských síl“ členských štátov, varuje europoslanec

Brusel využíva vojnu na Ukrajine na uzurpovanie „vojenských síl“ členských štátov, varuje europoslanec

Schéma EÚ na dodávku väčšieho množstva munície na Ukrajinu je krok, ktorý má za následok blok „uzurpovania vojenských síl“, varoval europoslanec.

Markus Buchheit, zvolený zástupca v Európskom parlamente za stranu Alternatíva pre Nemecko (AfD), varoval, že návrh zákona zameraný na zvýšenie množstva munície, ktorú EÚ dodáva Ukrajine, je v skutočnosti pokusom Bruselu centralizovať viac moci pre seba.

Nadnárodný blok už dlho túži po možnosti nasadenia vlastnej armády, pričom mnohí vysokí predstavitelia únie vidia brexit ako príležitosť presadiť prístup v štýle „Spojených štátov európskych“ k obrane aj tvorbe politiky.

V záujme dosiahnutia týchto cieľov sa Európsky parlament rozhodol podporiť návrh zákona na podporu výroby munície (ASAP), ktorého cieľom je údajne zvýšiť množstvo rakiet a munície posielaných na Ukrajinu, ako aj pomôcť pri dodávkach vyčerpaného arzenálu členských štátov EÚ.

Hoci Buchheit privítal zvýšenie vojenskej produkcie, vyjadril obavy, že EÚ sa opäť brodí otázkou, ktorá bývala výlučne na uvážení jednotlivých krajín.

„Brusel si uzurpuje vojenské právomoci návrhom zákona na zvýšenie výroby munície,“ povedal pre Breitbart Europe a dodal, že podľa názoru jeho strany „obranná politika musí zostať výlučnou zodpovednosťou národných štátov“.

0Shares
Správy Svet