Koľko detí musí ešte zomrieť, aby prestali strieľať? Pýta sa Olena Zelenská (FOTO)

Koľko detí musí ešte zomrieť, aby prestali strieľať? Pýta sa Olena Zelenská (FOTO)

Koľko detí musí ešte zomrieť, aby to presvedčilo ruské jednotky, aby prestali strieľať?“ Manželka prezidenta Zelenského prosí médiá, aby „povedali hroznú pravdu“, že Putinove sily zabíjajú deti „vedome a cynicky“, informuje Daily Mail.

Olena Zelenska na Instagrame uviedla, že Rusi zabíjali ukrajinské deti od invázie Putinových síl 24. februára. Požiadala NATO, aby zaviedlo bezletovú zónu nad Ukrajinou s cieľom „zachrániť naše deti, pretože zajtra to môžu byť vaše deti“.

‚Musím o tom hovoriť. Na Ukrajine už zomrelo najmenej 38 detí. A toto číslo sa môže v tejto chvíli zvýšiť kvôli ostreľovaniu našich mierových miest! Keď ľudia v Rusku hovoria, že ich jednotky neubližujú civilnému obyvateľstvu, ukážte im tieto obrázky!“

18-mesačný chlapec menom Kirill bol smrteľne zranený v južnom meste Mariupol po tom, čo ruské sily v sobotu ostreľovali druhé ukrajinské mesto len pár minút po dohodnutom prímerí.

Kirillovu zničenú matku Marinu Yatsko a jej priateľa Fedora neskôr videli smútiť, keď objímali bezvládne telo svojho syna položené na nosidlách v obliehanom meste.

A včera, v niektorých z doteraz najotrasnejších scén vojny, bolo vidieť telá zabitých pri mínometnom útoku nehybne ležať na ceste.

Vedľa nich boli kufre zbalené pred tým, čo dúfali, že bude cesta do bezpečia. Medzi batožinou bol dokonca aj nosič pre domáce zvieratá.

Traja členovia tej istej rodiny boli medzi zabitými pri útoku jednotiek Vladimira Putina na Irpin, mesto 12 míľ od Kyjeva. Hrôzostrašné zábery zachytávali desivý zážitok matiek, otcov, starých rodičov a detí utekajúcich pred paľbou ruského delostrelectva.

V 11. deň konfliktu sa muži, ženy a deti stali zbytočnými terčmi a ich štvrte sa zmenili na ruiny.

Na celej Ukrajine bolo porušené prímerie sprostredkované Červeným krížom a uzavreté humanitárne koridory. Vláda Spojeného kráľovstva uviedla, že Rusko sa zameriava na „obývané oblasti“, aby zlomilo odpor ukrajinského ľudu.

Použitie tejto ohavnej taktiky bolo včera v noci nesporné napriek Putinovmu popieraniu a dezinformáciám, ktoré sa šírili z Moskvy.

Zelenská dodala: „Ukážte im tváre týchto detí, ktoré ani nedostali šancu vyrásť. Koľko detí ešte musí zomrieť, aby presvedčili ruské jednotky, aby prestali strieľať a povolili humanitárne koridory?

„Povedzte to ruským matkám – dajte im vedieť, čo presne ich synovia robia tu, na Ukrajine. Ukážte tieto fotografie ruským ženám – vaši manželia, bratia, krajania zabíjajú ukrajinské deti! Dajte im vedieť, že sú osobne zodpovední za smrť každého ukrajinského dieťaťa, pretože dali svoj tichý súhlas s týmito zločinmi,“ apeluje prvá dáma Ukrajiny.

„Do krajín NATO: zatvorte nebo nad Ukrajinou! Zachráňte naše deti, pretože zajtra to zachráni vaše!“ Potrebujeme koridory v najostreľovanejších mestách na Ukrajine práve teraz! Stovky detí tam zomierajú v pivniciach bez jedla a lekárskej starostlivosti,“ upozorňuje Zelenská.

„Ruskí vojaci strieľajú do rodín, ktoré sa snažia opustiť budovy. Zabíjajú aj dobrovoľníkov, ktorí sa snažia pomôcť. Apelujem na všetky nezaujaté médiá na svete! Povedz túto hroznú pravdu: ruskí útočníci zabíjajú ukrajinské deti.“

Vojak, ktorého zajali ukrajinské sily, vyzval ľudí, aby neverili tomu, čo počujú v ruskej televízii. Tvrdil, že Kremeľ ľuďom „vymýva mozgy“.

Vo videu, ktoré na Facebooku zdieľala Bezpečnostná služba Ukrajiny, vojak tvrdí, že ruské jednotky zabíjajú na Ukrajine civilistov a bábätká. Hovorí: „To, čo sa tu na Ukrajine deje, je všetko vina Ruska. Ani Ukrajiny, ani nikoho iného. Ruské jednotky zabíjajú ľudí, civilistov. Bábätká sú vraždené.“

zdroj

0Shares
Správy Svet