„Kričal na neho tri hodiny“: žoldnier Wagnerovej skupiny sa rozhovoril o poslednom stretnutí Putina s Prigožinom

„Kričal na neho tri hodiny“: žoldnier Wagnerovej skupiny sa rozhovoril o poslednom stretnutí Putina s Prigožinom

Krátko po smrti šéfa Wagnerovej skupiny Jevgenija Prigožina odhalil zasvätený človek nové podrobnosti o poslednom stretnutí s Vladimírom Putinom. Po neúspešnom pokuse o prevrat si ruský prezident predvolal zodpovedné osoby do Kremľa a „tri hodiny kričal na celý gang“, povedal bojovník Wagnerovej skupiny v rozhovore pre spravodajskú platformu Meduza. Skutočnosť, že náčelníkovi žoldnierov bolo potom dovolené odísť, viedla Prigožina k falošnému predpokladu, že je „nedotknuteľný“. Ako sa ukázalo, fatálna chyba.

„V Rusku sa nedeje veľa, čo by nebolo Putinom,“ uviedol muž z Bieleho domu v prvej reakcii. Je pravda, že Moskva rozhorčene odmietla obvinenie ako „lož“. Napriek tomu majú americké spravodajské služby podozrenie, že na palube lietadla mohla vybuchnúť bomba.

Podľa správy Meduzy boli obaja zakladatelia Wagnerovej skupiny o to viac prekvapení, že Kremeľ dostal len hodinové timpani. Prigožin mal dojem, že nebude zabitý, pretože inak by bol okamžite odstránený, opisuje citovaný žoldnier Wagner. Od tej chvíle sa Prigishin považoval za „nedotknuteľného“ a „rozhodol sa, že je nesmrteľný“.

V súlade s tým sa človek správal vo svojom prostredí nedbanlivo, uviedla agentúra. Napríklad vôbec nepadlo rozhodnutie, že by dvaja šéfovia Wagnera nemali v budúcnosti sedieť spolu v lietadle. Pre predsedov vlád a ich zástupcov je tento postup súčasťou štandardného protokolu. Bezpečnostná služba žoldnierskych síl sa však skladá z „úzkoprsých a posadnutých postáv“, povedal pre Meduzu Marat Gabidullin, bývalý veliteľ jednej z jednotiek PMC. Každý, kto chce, môže „niesť atómovú bombu okolo seba – nevšimne si,“ dodal. Inými slovami, vrah alebo páchatelia to s Prigožinom očividne mali ľahké.

zdroj

0Shares
Správy Svet