„Matovič opäť klame,“ povedal Branislav Gröhling (SaS)

„Matovič opäť klame,“ povedal Branislav Gröhling (SaS)

Na ohlásené krúžkovné pre deti zabudnite. Minister financií a šéf hnutia OĽaNO Igor Matovič na sociálnej sieti v tejto veci totiž ohlásil, že od januára 2023 sa takzvané krúžkovné nespustí. „Za tejto situácie, nie je iná možnosť, ako krúžky od januára nespustiť, lebo nový minister, nech by sa akokoľvek snažil, nestihne to, čo skoro rok mal robiť predošlý,“ napísal Matovič na sociálnej sieti. Toto jeho vyjadrenie ale nezostalo bez odozvy.

K jeho vyjadreniu sa prostredníctvom sociálnej sieti vyjadril Branislav Gröhling, doterajší minister pre školstvo. Ako napísal, „Igor Matovič opäť klame a na fotke je dôkaz. Tvrdí, že som „zakázal zamestnancom ministerstva” na krúžkovnom pracovať. V skutočnosti naši zamestnanci na ňom pomáhali a pripomienkovali ho. Len Igor Matovič ich úplne odignoroval. Do parlamentu priniesol sfušovaný zákon, ktorý zabezpečí, že na krúžkovnom sa nabalia podvodníci a špekulanti.
Generálni riaditelia ministerstva školstva zodpovední za základné vzdelávanie a šport už začiatkom roka 2022 krúžkovné opakovane pripomienkovali na viacerých stretnutiach.
Na fotke vidíte email z 8. apríla 2022, kedy nám MF zaslalo návrh zákona, ktorý zhŕňa naše dovtedajšie pripomienky a reaguje na ne. To je dôkaz, že naši zamestnanci tento zákon ochotne pripomienkovali. A nie raz.
Pripomienky Igor Matovič kompletne odignoroval a priniesol úplne sfušovaný zákon. Ten je v rozpore s 8 ďalšími zákonmi a je napísaný tak, že sa na krúžkovnom obohatia podvodníci a nekvalifikovaní ľudia. Krúžky môže učiť úplne hocikto a v hocijakom trvaní (1 minútu aj 3 hodiny). Štát mu povinne dotáciu vyplatí. Štát dokonca povinne zadotuje aj mládež ĽSNS, ktorá bude učiť dejepisný krúžok (v zákone nie je možnosť odmietnuť poskytovateľa krúžku, nech je to ktokoľvek). Tento nedorobok Igor Matovič pretlačil parlamentom s fašistami a cez veto prezidentky“.

Ako na záver svojho statusu Gröhling napísal, „Rozumiem, že Igor Matovič je frustrovaný zo svojej neschopnosti a potrebuje hodiť na niekoho vinu za svoj zlý zákon. Uvítal by som však, keby neklamal o práci mojich kolegov na ministerstve. Toto nie je prvýkrát. Pri platoch v školstve rovnako klamal, že sme vraj nežiadali o ich zvýšenie. A ja som všade nosil fotku z našich rokovaní o platoch, na ktorej je aj Igor Matovič a ktorá ho usvedčovala z klamstva. Teraz asi budem všade so sebou nosiť aj tento email“.


zdroj: Fb – Branislav Gröhling – Vzdelanie je budúcnosť krajiny

(šč)

0Shares
Slovensko Správy z domova