Migračný pakt EÚ bude znamenať, že nemeckí migranti budú poslaní do Poľska a Maďarska

Migračný pakt EÚ bude znamenať, že nemeckí migranti budú poslaní do Poľska a Maďarska

Kancelár Olaf Scholz pripustil, že pakt má pomôcť zmierniť bremeno migrantov pre Nemecko, píše europoslanec Zbigniew Kuzmiuk.

Poľsko a Maďarsko sa postavili proti migračnému paktu EÚ o povinnom premiestňovaní migrantov. Poľská liberálna opozícia sa ponáhľala argumentovať, že tento odpor je zbytočný, keďže Poľsko už prijalo milióny vojnových utečencov z Ukrajiny a pakt sa naň nebude vzťahovať.

Problém je v tom, že to nie je pravda.

Mechanizmus výnimky z paktu o migrácii je úplne diskrečný. Členský štát bude musieť podať žiadosť a bude posúdený na základe 30 rôznych kritérií vrátane hodnotenia úrovne spolupráce tejto krajiny s pohraničnou agentúrou EÚ Frontex. Je to tá istá agentúra, ktorá požadovala, aby Poľsko odovzdalo kontrolu nad svojou východnou hranicou tejto agentúre.

Nemecký kancelár Olaf Scholz vo svojom príhovore pre Bundestag odhalil, čo sa skutočne skrýva za migračným paktom EÚ. Povedal, že pakt je dobrý pre Nemecko, pretože pomôže znížiť migračné zaťaženie krajiny.

To len potvrdilo to, čo už nejaký čas hovoria nemecké médiá, že pakt umožní Nemecku odovzdať časť svojich migrantov iným členským štátom EÚ.

Scholz jednoducho zopakoval zásadu, že to, čo je dobré pre Nemecko, je dobré pre Európu, bez ohľadu na skutočnosť, že sa porušujú zmluvy EÚ a že jeho vlastná krajina jednostranne porušila rozhodnutia prijaté celou EÚ o žiadostiach o azyl.

0Shares
Správy Svet