Ruská invázia sa zastaví, pretože vojaci získavajú v priemere len 3 km za 30 dní – šokujúca aktualizácia z ministerstva obrany

Ruská invázia sa zastaví, pretože vojaci získavajú v priemere len 3 km za 30 dní – šokujúca aktualizácia z ministerstva obrany

Podľa najnovšej a ponižujúcej aktualizácie ministerstva obrany (MOD) RUSKO za posledných 30 dní vojny na Ukrajine nedosiahlo výrazné zisky.

Správa prichádza v čase, keď ruská invázia na Ukrajinu vstupuje do dňa 167, pričom jednotky Vladimíra Putina údajne využívajú jadrovú elektráreň ako odpočívadlovú základňu kvôli jej chránenému štatútu. Napriek tomu, že sa lokalita využíva ako základňa, objavili sa správy o ostreľovaní, ktoré spôsobili škody na niektorých elektrárňach, čo vyvolalo obavy, že na stole by mohla byť jadrová katastrofa.

Najnovšia spravodajská správa ministerstva obrany vykresľuje ďalší pochmúrny obraz Putinových ambícií rýchlej a plynulej invázie na Ukrajinu v jej takzvanej „špeciálnej operácii“.

V najnovšej správe sa uvádza: „Počas víkendu Rusko pokračovalo v zameraní úsilia na posilnenie obrany na južnej Ukrajine.

„Napriek posunu v úsilí Rusko pokračovalo v útokoch na ukrajinské pozície v Doneckej oblasti.

„Za posledných 30 dní bol ruský útok na mesto Bakhmut jeho najúspešnejšou osou na Donbase, Rusku sa však za tento čas podarilo postúpiť iba asi 10 km.“ Píše portál Express.co.uk

Správa pokračovala diskusiou o ďalších oblastiach v regióne Donbas.

Píše sa v nej ďalej: „V iných sektoroch Donbasu, kde sa Rusko pokúšalo preraziť, jeho sily počas tohto 30-dňového obdobia nezískali viac ako 3 km, čo je takmer určite výrazne menej, ako sa plánovalo.

„Napriek pokračujúcemu intenzívnemu využívaniu delostrelectva v týchto oblastiach Rusko nebolo schopné vytvoriť schopnú bojovú pechotu v dostatočnom počte, aby si zabezpečilo výraznejšie pokroky.“

Zúfalstvo Ruska zvýšiť počet v prvej línii sa prejavilo v posledných týždňoch, keď bol Putin nútený obrátiť sa na odsúdených, aby sa pripojili k tienistej Wagnerovej skupine v prvej línii boja.

V správe zverejnenej včera generálny riaditeľ skupiny a blízky Putinov spojenec Jevgenij Prigozhin osobne navštívili niektoré väznice, aby našli ochotných regrútov, ktorí dostali prezidentskú milosť a plat za to, že sa pripojili.

0Shares
Šokujúce Správy Svet