Strana Hlas nemá dôvod komentovať vnútorné nastavenia národniarov, vníma to ako internú záležitosť poslaneckého klubu

Strana Hlas nemá dôvod komentovať vnútorné nastavenia národniarov, vníma to ako internú záležitosť poslaneckého klubu

1.10.2024 (SITA.sk) – Strana Hlas-SD nemá dôvod komentovať vnútorné nastavenia Slovenskej národnej strany (SNS). Hlas takto reaguje na tlačové besedy predsedu SNS Andreja Danka a predsedu Národnej koalície Rudolfa Huliaka (zvolený na kandidátke SNS).

Ako Hlas uviedol vo svojom stanovisku, vnímajú to ako internú záležitosť poslaneckého klubu svojho koaličného partnera. „Hlas je garantom stability koalície a našou prioritou je zachovať konštruktívnu a efektívnu spoluprácu v prospech všetkých ľudí na Slovensku,“ uzavreli.

Huliak ako predseda strany Národná koalícia/Nezávislí kandidáti na tlačovej besede požiadal o zmenu názvu poslaneckého klubu SNS na Klub SNS – Národná koalícia/Nezávislí kandidáti, avizoval tiež, že on a poslanci z Národnej koalície Ivan Ševčík a Pavol Ľupták podporia pri voľbe predsedu parlamentu kandidáta strany Hlas-SD.

Ide o pozíciu, o ktorú predseda SNS Danko dlhodobo prejavuje záujem, hoci podľa koaličnej zmluvy prináleží Hlasu. Danko na tlačovej besede, kde reagoval na Huliaka, naznačil možnosť existencie dohody medzi Huliakom a stranou Hlas, podľa neho Huliakove kroky nie sú náhodné.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Koalícia, Predseda Slovenskej národnej strany (SNS), Predseda strany
Zdroj: SITA.sk – Strana Hlas nemá dôvod komentovať vnútorné nastavenia národniarov, vníma to ako internú záležitosť poslaneckého klubu © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko