Heger: Priznanie expolicajta Vorobjova je dôkazom toho, ako fungovala štátna moc pod vedením Fica

Heger: Priznanie expolicajta Vorobjova je dôkazom toho, ako fungovala štátna moc pod vedením Fica

16.5.2022 (Webnoviny.sk) – Obvinený bývalý policajt Pavol Vorobjov je podľa premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) ďalšou osobou, ktorá ukazuje, ako sa štátna moc pod vedením Roberta Fica (Smer-SD) nebezpečne vzďaľovala od právneho štátu a spravodlivosti.

Vorobjov sa na súde priznal

Reagoval tak vo svojom profile na sociálnej sieti na rozhodnutie sudcu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) na pracovisku v Banskej Bystrici, ktorý v pondelok schválil dohodu o vine a treste medzi prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry a Vorobjovom.

Súd uznal expolicajta za vinného zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zločinu prijímania úplatku, zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a z prečinu neoprávneného nakladania s osobnými údajmi.

Lustrovanie politikov a novinárov

Heger priblížil, že trest dva roky väzenia, prepadnutie majetku a zákaz činnosti v orgánoch verejnej moci na sedem rokov dostal Vorobjov za to, že nezákonným spôsobom zhromažďoval informácie o politikoch a desiatkach novinárov vrátane zavraždeného Jána Kuciaka.

„Odsúdený Vorobjov sa k tomuto hanebnému konaniu priznal a je tak ďalší v rade, ktorý ukazuje, ako sa štátna moc pod vedením Roberta Fica nebezpečne vzďaľovala od právneho štátu a spravodlivosti,“ uviedol predseda vlády.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Premiér Slovenskej republiky, Súdy, úplatkárstvo, Zločinecká skupina
Zdroj: Webnoviny.sk – Heger: Priznanie expolicajta Vorobjova je dôkazom toho, ako fungovala štátna moc pod vedením Fica © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko