Ovsjannikovová bola opäť zadržaná, na plagáte mala Putin je vrah a jeho vojaci fašisti

Ovsjannikovová bola opäť zadržaná, na plagáte mala Putin je vrah a jeho vojaci fašisti

18.7.2022 (Webnoviny.sk) – Ruskú novinárku Marinu Ovsjannikovovú v nedeľu opäť nakrátko zadržali v Moskve. Pre spravodajskú televíziu CNN to povedal jej právnik Dmitrij Zachvatov.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Polícia zadržala Ovsjannikovovú za „akcie zamerané na diskreditáciu ruskej armády“ po tom, čo niekoľko dní predtým zverejnila videovyhlásenie.

V nedeľu potom usporiadala samostatnú protestnú akciu pred Kremľom. Podľa fotografií, ktoré zdieľala na svojom kanáli na Telegrame, držala plagát s nápisom: „Putin je vrah. Jeho vojaci sú fašisti. Zomrelo 352 detí. Koľko detí ešte musí zomrieť, aby ste prestali?“

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Ovsjannikovová sa zviditeľnila krátko po začiatku ruskej invázie na Ukrajinu, keď narušila hlavné večerné spravodajstvo ruskej štátnej televízie, keď vošla do štúdia s transparentom s protivojnovým odkazom. Na obrazovke sa objavila, keď hovorila moderátorka, pričom mala v rukách transparent s anglickým nápisom „nie vojne“ a odkazom, aby ľudia neverili ruskej propagande.

Viac k témam: Protest, rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Ovsjannikovová bola opäť zadržaná, na plagáte mala Putin je vrah a jeho vojaci fašisti © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet