Protiofenzíva sa už možno začala, ukrajinskí vojaci postupujú krok za krokom do Chersonskej oblasti, tvrdí Zelenskyj

Protiofenzíva sa už možno začala, ukrajinskí vojaci postupujú krok za krokom do Chersonskej oblasti, tvrdí Zelenskyj

24.7.2022 (Webnoviny.sk) – Ukrajinské sily postupujú krok za krokom do Ruskom okupovanej Chersonskej oblasti na východe Ukrajiny. V sobotňajšom večernom videoodkaze to povedal prezident Volodymyr Zelenskyj.

Informuje o tom denník The Guardian, podľa ktorého by protiofenzíva v Chersonskej oblasti mohla predstavovať posun od hlavného bojiska v Donbase.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Americký Inštitút pre štúdium vojny (ISW) vo svojom sobotňajšom hodnotení vojny uviedol, že ukrajinské sily pravdepodobne plánujú začať alebo už začali protiofenzívu v Chersonskej oblasti. Viditeľnosť postupu a tempa protiofenzívy z otvorených zdrojov bude ale pravdepodobne obmedzená.

Ukrajinský poradca pre Cherson Serhij Chlan podľa ISW v sobotu uviedol, že ukrajinské sily obsadili nešpecifikované obce v Chersonskej oblasti. Zároveň vyzval ukrajinských civilistov, aby mlčali o postupe protiofenzívy, kým ukrajinské úrady nevydajú oficiálne vyhlásenia.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Protiofenzíva sa už možno začala, ukrajinskí vojaci postupujú krok za krokom do Chersonskej oblasti, tvrdí Zelenskyj © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet