Zahraniční dobrovoľníci obvinení z raketového útoku, pri ktorom zahynulo 35 ľudí v ukrajinskom výcvikovom zariadení

Zahraniční dobrovoľníci obvinení z raketového útoku, pri ktorom zahynulo 35 ľudí v ukrajinskom výcvikovom zariadení

Britskí dobrovoľníci boli obvinení z raketového útoku, pri ktorom zahynulo 35 ľudí v ukrajinskom výcvikovom zariadení, pretože ich telefónne signály prezradili polohu základne.

„Krátko pred ruským raketovým úderom na výcvikové zariadenie v Javorovom na západnej Ukrajine 13. marca bolo pre sledovacie zariadenia viditeľných 12 až 14 britských telefónnych čísel začínajúcich na národnú predvoľbu +44,“ uvádza Breitbart.

„Podľa správ mohli v čase úderu v blízkosti operovať žoldnieri, ktorých si najala vojenská spoločnosť Wagner Group napojená na Moskvu, a odborníci sa obávajú, že by boli schopní zachytiť, lokalizovať a zamerať sústredenú skupinu signálov britských mobilných telefónov a odovzdať tieto informácie ruským silám.“

Tento príbeh opäť poukazuje na nebezpečenstvo, ktoré predstavujú zle vycvičení zahraniční dobrovoľníci cestujúci na frontovú líniu horúcej vojny.

Po výzve prezidenta Zelenského, aby sa zahraniční bojovníci pridali k veci, dedičné médiá na Západe bez dychu zosilnili morálnu krížovú výpravu Britov a Američanov, ktorí podnikajú nebezpečné cesty v mene „podpory Ukrajiny“.

Bidenov Biely dom usporiadal aj stretnutie s influencermi TikToku a povedal im, aby posilnili propagandistické naratívy NATO a povzbudili svoje mladé publikum, aby prispelo k „podpore Ukrajiny“.

Členovia prevažne ľavicovej komunity na Reddite sa tiež navzájom povzbudzovali, aby sa dobrovoľne prihlásili do boja na Ukrajine, hoci ich vojenské skúsenosti siahajú až k obsedantnému hraniu Call of Duty.

Ich snaha dať signál o podpore Ukrajiny zverejňovaním informácií, ktoré prezrádzali polohu základní a výcvikových zariadení, viedla aj k tomu, že tieto stránky sa stali terčom útokov ruských síl a boli bombardované. Píše portál Summit News.

V súčasnosti sa objavili početné správy o tom, že s dobrovoľníkmi sa zaobchádza ako s „potravou pre delá“, trhajú sa im pasy a posielajú ich na frontovú líniu, pričom sa im hovorí, že sa nebudú môcť vrátiť domov, kým sa vojna neskončí.

0Shares
Správy Svet