Ukrajinskí utečenci nechcú ísť do Švédska kvôli obavám o svoju bezpečnosť

Ukrajinskí utečenci nechcú ísť do Švédska kvôli obavám o svoju bezpečnosť

Niektorí ukrajinskí utečenci odmietajú ísť do multikultúrneho Švédska, pretože sa obávajú o svoju bezpečnosť, uvádza sa v správe Nyhetera Idaga.

Správa pozostávala zo svedectva Jimmyho Hemmingssona, švédskeho utečenca, ktorý sa v súčasnosti nachádza v poľskom hlavnom meste Varšava a snaží sa pomôcť ukrajinským utečencom dostať sa do škandinávskej krajiny.

Avšak s odvolaním sa na obavy z nárastu streľby vo Švédsku, ako aj obavy zo sociálnych služieb, ktoré berú svoje deti, mnohí ukrajinskí utečenci odmietajú Hemmingssonovu ponuku.

„Odhalil, že v súčasnosti má problém naplniť autobusy určené do Štokholmu,“ uvádza ReMix News.

„Existuje veľa klebiet. Ľudia sú zraniteľní, počujú jednu vec a potom sa to stane skutočnosťou,“ povedal Hemmingsson.

„Je pre mňa ľahké chodiť a hovoriť, že som dobrý starý muž menom Jimmy a pochádzam zo Švédska, ale nikomu to nedáva dôveru. To by urobil orgán,“ dodal.

Ako sme už predtým uviedli, švédsko, ktoré bolo pred 20 rokmi jednou z najbezpečnejších krajín v Európe pred masovou nekontrolovanou imigráciou, je teraz druhým najnebezpečnejším kontinentom, pokiaľ ide o zločiny súvisiace so zbraňami, hneď za Chorvátskom.

Nemecký denník Bild minulý rok napísal: „Švédsko je najnebezpečnejšou krajinou v Európe.“

Streľba vo Švédsku dosiahla v minulom roku rekordnú úroveň, keďže úrady čoraz viac nedokážu zabrániť zločinom gangov migrantov. Pri 335 streľbách bolo spáchaných 46 vrážd, pričom väčšina z nich sa vyskytla v hotspotoch pre migrantov v Malmö, Göteborgu a Štokholme.

Ako zdôrazňujeme vo videu nižšie, obavy vyjadrené ukrajinskými utečencami sú opodstatnené.

Utečenkyne, ktoré boli ubytované v hosteli v Örebro, odhalili, ako boli prenasledovaní, sexuálne obťažovaní a zastrašovaní skupinami somálskych migrujúcich mužov.

Po trýznivej skúsenosti niektorí zo zúčastnených povedali, že by radšej využili svoje šance a vrátili sa domov do vojny.

„Keď sú bomby, viem aspoň, že môžem ísť dole do suterénu a schovať sa tam,“ povedala jedna žena švédskemu spravodajskému portálu Samnytt.

0Shares
Správy Svet