Šperky na každodenné nosenie – ako si vybrať jedinečné a ľahko kombinovateľné kúsky?

Šperky na každodenné nosenie – ako si vybrať jedinečné a ľahko kombinovateľné kúsky?

Šperky patria medzi klasické doplnky s dlhou históriou nosenia. Už v minulosti sa ľudia radi zdobili drahými kovmi a často boli šperky považované za symbol nadradenosti a majetku. Pre bežného človeka je nosenie šperkov spojené s príjemnými emóciami. Môžu nám napríklad pozdvihnúť sebavedomie, ale niektoré šperky ako napríklad obrúčky nám môžu pripomínať aj dôležité okamihy v našom živote. Ako si vybrať ideálne šperky na každodenné nosenie?

Stávka na jednoduchosť pre variabilné kombinovanie

Jednoduché šperky sú skvelým základom pre kombinovanie k jednotlivým outfitom. Rovnako sa takéto šperky skvelo kombinujú aj s inými kúskami šperkov, ktoré do vašej šperkovnice postupom rokov pribudnú. Výber šperkov v jednoduchom štýle si vyžaduje sledovať elegantnú a nadčasovú stránku daného modelu. Viac informácií ohľadom výberu toho pravého jednoduchého a minimalistického šperku nájdete na najdisperky.sk.

Medzi minimalistické kúsky patria napríklad jednoduché zlaté krúžkové náušnice. Aj tie však viete voliť v rôznych prevedeniach, vďaka čomu budú odrážať váš vkus a vlastnosti. Budú sa vám dobre kombinovať a zároveň ide o nesmrteľný druh šperkov, ktoré vynosia aj vaše deti. To isté platí aj pre strieborné varianty. Hrubšie a väčšie modely môžu byť na bežné nosenie trochu nepohodlné, ale aj napriek tomu vyzerajú dobre ku každému outfitu a príjemne dopĺňajú vzhľad vašej tváre.

Pohodlie bežného nosenia aj pre tých najnáročnejších

Ak chcete zvoliť šperk na bežné nosenie, ktorý bude pohodlný, ideálne je siahať po striebre a zlate. Takéto šperky si nemusíte dávať dole, pretože vás z nich nebudú bolieť uši a rovnako vám nebudú farbiť kožu pri kontakte s vodou. Ak zvolíte správny model, budú pohodlné a tak ide aj o najvariabilnejšiu voľbu poskytujúcu dokonalý komfort. Náušnice sme si už spomenuli, no vo všeobecnosti platí, že čím menšie a ľahšie modely zvolíte tým sú pohodlnejšie.

Retiazky patria k univerzálnym šperkom a môžete preto voliť kompletne podľa vášho vkusu. Základom je zvoliť správne prevedenie, najmä čo sa týka prívesku, aby ste mali záruku, že daný model vynosíte a budete sa v ňom cítiť dobre. Prstene na bežné nosenie je tiež vhodné voliť v minimalistických prevedeniach, pričom veľmi populárne je aj gravírovanie. Aj v tomto prípade je ideálne siahať po zlate, či striebre, aby ste si ich nemuseli pri každom umývaní rúk dávať dole.

Pravidelná starostlivosť o vaše šperky vám môže pomôcť udržať ich dlhodobo v dobrej kondícii. Ak ich však zvolíte v kvalitnom prevedení a nadčasovom vzhľade, máte omnoho väčšiu pravdepodobnosť, že ich plnohodnotne vynosíte. Ak ste sa ešte nerozhodli, aký šperk je pre vás ideálny, prípadne chcete niekomu vybrať vhodný darček, môžete si prečítať množstvo zaujímavých informácií aj v magazíne Nájdi šperky.

0Shares
Komodity Zaujímavosti