Predpremiéra dokumentu o Karlovi Gottovi a prvé slová vdovy Ivany na verejnosti. Čo zaznelo?

Predpremiéra dokumentu o Karlovi Gottovi a prvé slová vdovy Ivany na verejnosti. Čo zaznelo?

V plzenskom amfiteátri Lochotín sa v sobotu 19. septembra premietala predpremiéra celovečerného dokumentu o spevákovi Karlovi Gottovi, za ktorým stojí režisérka Olga Malířová Špátová. Premietanie dokumentu, ktorý autenticky zachytáva posledné mesiace života tohto jedinečného speváka, sa zúčastnila aj jeho manželka Ivana.

Hneď na úvod spomeňme, že celovečerný dokumentárny film Karel prináša ojedinelý pohľad do súkromia a do duše Karla Gotta. Stvorila ho renomovaná režisérka Olga Malířová Špátová a jeho nakrúcanie trvalo počas celého jedného roka. Prvá klapka k dokumentu Karel padla 22. októbra 2018. Snímok zachytáva nezvyčajne osobné až intímny pohľad na život slávneho speváka, aký sa doteraz širokej verejnosti, ani jeho skalným priaznivcom, nenaskytla. Zároveň v ňom nechýba Gottův nadhľad a humor, nie je všakpřehlídkou jeho nesporné slávy a úspechov. Aj napriek tomu ho ale vyobrazuje ako fenomenálneho speváka, maliara a zároveň milujúceho manžela a otca svojich detí.

Film bol už dokončený a doteraz čakal na svoje predstavenie verejnosti. Konečne sa však dočkal. V sobotu mal totiž snímku v Plzni predpremiéru, ktorej sa zúčastnila aj manželka zosnulého speváka Ivana.

„Som veľmi rada, že tu večer môžem byť,“ povedala pred uvedením dokumentu Gottová a dodala: „Ďakujem za všetky nádherné slová, ktoré tu dnes zazneli. Ďakujem Olinka, ďakujem všetkým. “
Spomeňme, že Gottová pred publikom prehovorila vôbec prvýkrát od jeho smrti pred dvoma rokmi. Na sociálnych sieťach síce občas aktívny je, ale sama seveřejnosti skôr stránia.

„Priala by som si, aby vás film zahrial pri srdci a verím, že sa vám bude páčiť. Ďakujem, že predpremiéra sa koná práve tu, v manželovej rodnom meste. Verím, že aj on by mal veľkú radosť. Ako s obľubou hovoril, keď sme si pripíjali:, na život, ‚a verím, že nás hore vidí, „dodala Gottová.

Tá však nebola jediná, kto na predpremiére prehovoril. Pár slov predniesla tiež sama režisérka filmu Malířová Špátová.

„Priala by som si, aby dal ľuďom silu a nádej a ľudia sa smiali, pretože Karol túžil po tom, aby sa ľudia smiali. Keď som Ivanku s Karlom pozorovala, tak sa mi na ich vzťahu najviac páčilo, že sa stále smiali, aj keď to nebolo jednoduché, „poznamenala.

V neposlednom rade spomeňme, že Koronavirové pandémia uvedenie snímky značne skomplikovala. Výsledkom bol vynútený ročný odklad, a tak film do kín slávnostne zamieri na začiatku októbra.

 

0Shares
Hudba Kultúra