Zomrela speváčka Anita Pointer zo skupiny Pointer Sisters

Zomrela speváčka Anita Pointer zo skupiny Pointer Sisters

2.1.2023 (Webnoviny.sk) – Vo veku 74 rokov zomrela americká speváčka Anita Pointer, ktorá sa spolu so sestrami preslávila ako členka skupiny Pointer Sisters, známej hitmi Jump (For My Love) alebo I’m So Excited. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

Držiteľka Grammy skonala obklopená rodinou, doma v kalifornskom Beverly Hills. Jej rodina sa vyjadrila, že ich úmrtie druhej najstaršej zo štyroch sestier hlboko zarmútilo. „Nebo je milujúcejšie a krajšie miesto, keď je tam Anita,“ uviedli vo vyhlásení.

The Pointer Sisters

Sestry Bonnie a June Pointer začali v roku 1969 vystupovať ako duo a neskôr sa k nim postupne pridali sestry Anita a Ruth. Pointer Sisters sa preslávili v sedemdesiatych rokoch minulého storočia. V roku 1973 vyšiel ich debutový eponymný album, ktorý priniesol aj prelomový singel Yes We Can Can vyzývajúci na jednotu a toleranciu v časoch rasových nepokojov v USA. V roku 1975 získali Pointer Sisters prvú Grammy za pieseň Fairytale. Neskôr si na konto pripísali aj ďalšie dva zlaté gramofóny.

Formácia sa takmer rozpadla po tom, ako ju Bonnie v roku 1977 opustila, aby sa mohla venovať sólovej kariére. Úspech Pointer Sisters však napokon pokračoval až do osemdesiatych rokov, počas ktorých nahrali hity He’s So Shy, Jump (For My Love) alebo Neutron Dance. V roku 1994 im odhalili hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy.

Viac k témam: Pointer Sisters, Úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk – Zomrela speváčka Anita Pointer zo skupiny Pointer Sisters © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Hudba