Slováci hrajú agresívny forčeking, upozorňuje nemecký tréner a očakáva intenzívny zápas

Slováci hrajú agresívny forčeking, upozorňuje nemecký tréner a očakáva intenzívny zápas

10.5.2024 (SITA.sk) – Slovenskí hokejisti absolvovali v tejto sezóne proti Nemcom už päť zápasov a až štyrikrát zvíťazili.

Na dvoch turnajoch a v príprave na svetový šampionát až na jednu výnimku (prehra 3:7 v Kaufbeurene) zverenci Craiga Ramsayho súpera zväčša prevýšili, ale tieto štatistiky a skúsenosti nemusia mať vo vzájomnom súboji na majstrovstvách sveta žiadnu váhu.

Viac o téme: MS v hokeji 2024

Slováci a Nemci otvoria ostravskú časť MS 2024 piatkovým zápasom od 16.20 h a tréner nemeckého tímu Harold Kreis upozorňuje na obrovskú kvalitu súpera.

Očakáva rýchlu a intenzívnu hru

„Slováci na nás vyrukujú s deviatimi hráčmi, ktorí majú podpísané zmluvy s tímami z NHL. Ďalšia podstatná časť hráčov súpera pôsobí v silných európskych ligách. Už to dostatočne vypovedá o ich sile. Hrajú agresívny forčeking a snažia sa zužovať priestory na ľade. Očakávame teda veľmi rýchlu a intenzívnu hru, ktorá bude od všetkých hráčov oboch tímov vyžadovať maximálne úsilie,“ uviedol Harold Kreis na oficiálnom webe Nemeckého hokejového zväzu.

>>> Slovensko na MS v hokeji 2024

Tréner obhajcov strieborných medailí z MS 2023 v lotyšskej Rige upozornil aj na fakt, že Ostrava je vzdialená iba 60 km od slovenských hraníc a teda na zápase očakáva obrovskú podporu súpera od ľudí zo Slovenska. „Napriek tomu verím, že počas zápasu bude počuť aj nemeckých fanúšikov,“ dodal Kreis.

Nemôžu sa dočkať zápasu

Útočník Nemcov Dominik Kahun pôsobí v elitnom švajčiarskom tíme SC Bern a za sebou má okrem šiestich majstrovstiev sveta aj pôsobenie v troch tímoch NHL – Chicagu Blackhawks, Pittsbughu Penguins, Buffale a Edmontone Oilers.

Aj Kahun bol súčasť strieborného kádra Nemecka spred roka z Rigy a bol aj pri olympijskom striebre na ZOH 2018 v Pjongčangu.

„Sme správne nastavení a už sa nemôžeme dočkať začiatku zápasu. Očakávam rýchly hokej a skvelú atmosféru na tribúnach. Dlho sme čakali na úvod majstrovstiev sveta a ja verím, že sme dobre pripravení,“ skonštatoval 28-ročný univerzálny útočník Nemcov, ktorý má aj české občianstvo.

Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2024, Slovensko na MS v hokeji 2024
Zdroj: SITA.sk – Slováci hrajú agresívny forčeking, upozorňuje nemecký tréner a očakáva intenzívny zápas © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Hokej