Lavrov považuje Zelenského za dobrého herca. Ako sa podľa neho skončí vojna?

Lavrov považuje Zelenského za dobrého herca. Ako sa podľa neho skončí vojna?

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v pondelok obvinil ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského z predstierania na mierových rokovaniach medzi Moskvou a Kyjevom.

 

„Je dobrý herec,“ povedal Lavrov v rozhovore pre ruskú televíziu, ktorý ruský rezort diplomacie zdieľal v pondelok večer na platforme Telegram. Keď pozorne sledujete a pozorne čítate, čo (Zelenskyj) hovorí, nájdete tisíc protirečení,“ dodal.

Ruský minister zahraničných vecí napriek tomu uviedol, že Moskva bude pokračovať v mierových rokovaniach s Kyjevom, zároveň však varoval pred reálnou hrozbou tretej svetovej vojny. „Nebezpečenstvo je vážne, je skutočné, nemôžete ho podceniť,“ upozornil Lavrov podľa ruskej agentúry Interfax. Píše portál Netky.sk

 

V súvislosti s prebiehajúcim vojenským konfliktom na Ukrajine Lavrov vyjadril presvedčenie, že sa „všetko, samozrejme, skončí podpísaním dohody“. „Ale parametre tejto dohody budú definované stavom bojov, ktoré budú prebiehať v momente, keď sa dohoda stane skutočnosťou,“ dodal.

 

0Shares
Správy Svet