Macron odsudzuje rusofóbiu a hovorí, že si stále váži ruský ľud

Macron odsudzuje rusofóbiu a hovorí, že si stále váži ruský ľud

Uprostred celosvetovej záplavy rusofóbie francúzsky prezident Emmanuel Macron povedal, že stále má „rešpekt“ voči ruskému ľudu a že občianska spoločnosť tejto krajiny musí byť súčasťou budúcnosti mieru v Európe.

Macron sa takto vyjadril po dvoch týždňoch virulentných protiruských nálad, ktoré viedli k dehonestácii krajiny, a tým aj mnohých jej občanov, na celoštátnej úrovni.

Okrem ochromujúcich finančných sankcií boli zavedené aj úplne absurdné opatrenia, ako napríklad zákaz účasti sibírskych mačiek na súťažiach a pokus univerzity zrušiť kurz o ruskom spisovateľovi 19. storočia Dostojevskom.

Francúzsky prezident uviedol, že je nevyhnutné zachovať si spojenie s Ruskom vo všeobecnosti bez ohľadu na kroky jeho súčasnej vlády. Píše portál Summit.

„Sme zodpovední za udržiavanie všetkých možných ľudských väzieb: pokračovať v rozhovoroch s ruským a bieloruským národom pomocou umelcov, intelektuálov, spolupráce v technickej oblasti, podnikania a mimovládnych organizácií… To je moja úloha, aby som pokračoval v rozhovoroch s lídrami, aj keď máme rozdiely… a vždy rešpektoval Rusko ako krajinu a ruský ľud,“ povedal Macron.

Zároveň dodal, že v Európe bude vždy existovať konflikt, ak Rusko nebude súčasťou „veľkej mierovej architektúry“ kontinentu.

0Shares
Správy Svet