Maďarsko vs. Soros: boj o civilizáciu

Maďarsko vs. Soros: boj o civilizáciu

„Medzinárodná ľavica urobí všetko pre to, aby zmenila vládu tu v Maďarsku,“ hovorí maďarský premiér Viktor Orbán Tuckerovi Carlsonovi v novom dokumentárnom filme

Moderátor americkej talkshow Tucker Carlson sa v najnovšom dokumentárnom filme o politickej scéne v Maďarsku značný čas venoval sile vplyvu miliardára a investora Georgea Sorosa, pričom skúmal angažovanosť súčasnej vlády v oblasti presadzovania konzervatívnych rodinných hodnôt a boja proti masovej migrácii.

Film Maďarsko vs. Soros: Boj o civilizáciu bol uvedený vo štvrtok neskoro večer a je najnovším zo série Tucker Carlson Originals. Po príchode do Budapešti je možné vidieť Carlsona, ako diskutuje o tom, do akej miery má Američan maďarského pôvodu George Soros vplyv na politické dianie v Európe aj v Spojených štátoch.

Carlson tvrdí, že prostredníctvom Sorosovej „siete mimovládnych organizácií (MVO) vynaložil miliardy na to, aby sa pokúsil odstrániť štátne hranice, zosadiť demokraticky zvolených lídrov a dosadiť na mocenské pozície ideologicky spriaznené bábky“.

„Toto je jeho hlavný lovecký revír,“ dodáva maďarský premiér Viktor Orbán. „Predstavuje všetko, čo nie je dobré pre túto krajinu.“

Carlson vysvetľuje, že Sorosovo úsilie podkopať demokraciu a kontrolovať naratív je „pozoruhodne účinné“.

„V Spojených štátoch dosadil radikálnych prokurátorov, ktorí odmietajú presadzovať zákon. V Európe sa pokúsil zvrhnúť demokraticky zvolené vlády v Gruzínsku, Rumunsku a na Ukrajine. Vynaložil obrovské sumy peňazí na to, aby povzbudil Európu a Spojené štáty k prijatiu miliónov zahraničných migrantov,“ dodáva Carlson.

Avšak napriek tomu, že Soros vedie „politickú, sociálnu a demografickú vojnu proti Západu“, jedna nepravdepodobná krajina sa bráni, vysvetľuje Carlson. „Tou krajinou je Maďarsko.“

V režisérskom panely maďarského hlavného mesta Budapešť je mesto chválené za dobre zachovanú architektúru a Carlson zdôrazňuje diery po guľkách, ktoré sú jasne viditeľné v niektorých stavbách a ktoré, ako trvá na tom, sú „pripomienkou toho, koľkokrát túto krajinu ovládli cudzie mocnosti“. Píše portál RMX.

Dokument podrobne opisuje „dlhú skúsenosť“, ktorú majú Maďari s okupáciou, pričom sa odvoláva na osmanských Turkov, ktorí ovládali Maďarsko po stáročia, a nedávno na sovietsku okupáciu po druhej svetovej vojne.

Carlson si sadá s maďarským premiérom Viktorom Orbánom, ktorý sa politickému komentátorovi Fox News priznáva, že George Soros je podľa neho „veľmi talentovaný maďarský človek, ale my nie sme talentovaní len na dobré veci, ale sme talentovaní aj na zlé veci“.

Orbána vidíme, ako Sorosa obviňuje z neúcty k maďarským tradíciám a z toho, že má „filozofické ideologické presvedčenie“, ktoré chce podľa Orbána Soros vnútiť Maďarom, aby zmenil ich život.

 

0Shares
Správy Svet