Matovičova sestra nazvala prezidentku Pontius Čaputus

Matovičova sestra nazvala prezidentku Pontius Čaputus

V časoch, keď vláda pod taktovkou OĽaNO už jednou rukou podpisuje dohodu o obrannej spolupráci Slovenska s USA, sestra hlavého lídra tejto strany Igora Matoviča, Zuzana Belicová hovorí o zbavovaní Slovenska suverenity, nad ktorým si umýva ruky Pontius Pilatus dnešnej doby

Zuzana Belicová poukazuje na historické prepojenie minulých i súčasných zrád, ktoré pohli dejinami a ovplyvnili fungovanie sveta na mnoho rokov dopredu.

V časoch pozemského života Ježiša Nazaretského a jeho odsúdenia na smrť v istom dôležitom momente vynikla jedna postava menom Pontius Pilatus. Bol to vysoký rímsky úradník, prefekt provincie Judea. Zohral rozhodujúcu úlohu pri odsúdení Ježiša na smrť ukrižovaním,“ začala svoje vysvetlenie sestra Igora Matoviča.

Táto osoba mala tú moc rozhodnúť, či Ježiš bude žiť, alebo príde o život potupnou smrťou. Vybral si druhú možnosť. Po procese, v ktorom mal tú možnosť Božieho syna omilostiť, si nad rozhodnutím Pontius Pilatus „zbabelo umyl ruky“ a tváril sa, že s rozhodnutím v podstate nemá nič spoločné. Preto do dejín jeho osoba vstúpila ako zradca a symbol zbabelosti.

A to isté sa podľa Belicovej deje aj dnes.

„V dnešných časoch, keď od jednej osoby záleží, či bude na Slovensku po 30-tich rokoch znovu pozvané a pustené cudzie okupačné vojsko americkej armády a Slovensko tak bude zbavené suverenity, tu máme takú postavičku, ktorá si symbolicky umýva ruky na znak nevinnosti, hoci plná zodpovednosť a vina za tento akt vlastizrady bude spadať hlavne na jej hlavu, aj keď vlastizradnú zmluvu podpíše Naď. Volá sa Pontius Čaputus,“ zdôraznila sestra Igora Matoviča.

Reagovala tak na vyjadrenie prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej, podľa ktorého s podpisom zmluvy bude súhlasiť v prípade, ak americká strana bude súhlasiť s tzv. interpretačnou doložkou. Podpisom zmluvy chce Čaputová poveriť jedného z členov vlády, pravdepodobne pôjde o ministra obrany Jaroslava Naďa.

Ten správu s radosťou prijal a s takouto ponukou ihneď súhlasil. „Som pripravený, ak ma pani prezidentka poverí, ísť podpísať túto zmluvu za SR, čím sa SR stane 24. členskou krajinou NATO z 29, ktorá takúto zmluvu bude mať podpísanú so Spojenými štátmi americkými. Potvrdzujem, že som absolútne stotožnený s interpretačnou doložkou, ako ju nazvala pani prezidentka a ako ju navrhla, a pripojí ju k povereniu na podpis tejto zmluvy,“ vyhlásil minister obrany Jaroslav Naď.

zdroj: hlavnespravy.sk

0Shares
Slovensko Správy