Nemecký minister pre migráciu presadzuje, aby migranti získali občianstvo rýchlejšie, vyzýva na reformu zákona o štátnom občianstve

Nemecký minister pre migráciu presadzuje, aby migranti získali občianstvo rýchlejšie, vyzýva na reformu zákona o štátnom občianstve

Migranti v Nemecku musia získať občianstvo „lepšie“ a „rýchlejšie“, aby sa Nemecko stalo „modernou imigračnou krajinou“, povedal nemecký spolkový komisár pre migráciu, utečencov a integráciu Reem Alabali-Radovan, čo podľa nej znamená dramatickú reformu zákona o štátnej príslušnosti krajiny. Píše portál RMX.

„Začíname nový začiatok integračnej politiky v solidarite s federálnymi, štátnymi a miestnymi vládami. Chceme byť modernou imigračnou krajinou. Znamená to tiež, že konečne ponúkame východisko z neznesiteľných reťazcov ‚tolerovania‘ pre tých, ktorí tu v Nemecku žijú už viac ako päť rokov,“ povedal politik v utorok na jarnom stretnutí integračných úradníkov spolkovej a štátnej vlády v Berlíne.

Minister mal na mysli „tolerovaných“ migrantov v krajine, ktorí môžu zostať v krajine, ale nemajú schválený azyl. Ak zákon prejde, 100 000 migrantov dostane urýchlené vízum na trvalý pobyt po tom, čo strávili päť rokov v krajine namiesto obvyklých ôsmich rokov, čo by im umožnilo získať občianstvo oveľa rýchlejšie.

„Nesmieme ich naďalej nútiť, aby sedeli, ale musíme im poskytnúť spravodlivú perspektívu,“ pokračoval sociálny demokrat.

Nemecká ľavicová vláda zložená zo Strany zelených, sociálnych demokratov (SPD) a ekonomických liberálov Slobodnej demokratickej strany už dlho dávajú jasne najavo svoju túžbu zintenzívniť masovú imigráciu a prepísať zákony krajiny na dosiahnutie tohto cieľa.

„Musíme umožniť ľuďom mať viac ako jednu národnosť,“ dodal minister.

Federálna vláda predloží návrh zákona v tomto roku.

0Shares
Správy Svet