Ján Baránek: Milí aktivisti, vy ste už z tej propagandy tak zmagorení, že keď vám povedia, že tak je to dobré, prestrelíte si aj vlastné koleno

Ján Baránek: Milí aktivisti, vy ste už z tej propagandy tak zmagorení, že keď vám povedia, že tak je to dobré, prestrelíte si aj vlastné koleno

Milí aktivisti, vy ste už z tej propagandy tak zmagorení, že keď vám povedia, že tak je to dobré, prestrelíte si aj vlastné koleno, skonštatoval vo svojom najnovšom statuse na sociálnej sieti politický analytik Ján Baránek.
Už by sa mali dohodnúť
„Akosi mi niečo nesedí – na jednej strane mi tvrdia, niektorí, že Bratislavu oslobodili ukrajinskí a rumunskí vojaci. Na druhej strane, pomaly tí istí, vraj robia nejakú inciatívu na zrušenie Slavína,“ zamýšľa sa známy analytik na facebooku.
Tí prví to podľa Baránka tvrdia preto, aby sme nemali pocit, že Bratislavu nebodaj oslobodili Rusi. Tí druhí to robia preto, aby nebodaj Rusi nemali v Bratislave pamätník, píše analytik.
Dodáva, že by sa mali dohodnúť medzi sebou, lebo by sa ľahko mohlo stať, že tí premotivovaní by zrušili Slavín, na ktorom sú, podľa tých prvých, pochovaní Ukrajinci. Podľa ich logiky.
Druhý ukrajinský front
„No a teraz s rozumom, lebo tí, o ktorých píšem vyššie, ho asi ani nestretli. Bratislavu oslobodili rumunské vojská a vojská 2. ukrajinského frontu. Čo neznamená, že to boli Ukrajinci. Asi by bolo múdre, pozrieť si, milí insitní facebookoví historici, čo to bol ten 2. ukrajinský front. Mimochodom, bol aj 1., aj 3. Milí aktivisti, vy ste už z tej propagandy tak zmagorení, že keď vám povedia, že tak je to dobré, prestrelíte si aj vlastné koleno,“ uzavrel svoj status konštatovaním Baránek.
(2. ukrajinský front bol vojenský zväzok Červenej armády počas druhej svetovej vojny, ktorý v roku 1945 oslobodil napr. Brno, Bratislavu či Budapešť. Boli to teda sovietski vojaci, pozn. red.)
Zdroj: FB/Jan Baranek (17.4.2022, 23 hod), valka.cz

Foto: Ján Baránek reprofoto Youtube

0Shares
Slovensko