Nočné búrky zasiahli celé Slovensko a ochromili ho

Nočné búrky zasiahli celé Slovensko a ochromili ho

Silný vietor a mimoriadne silná búrková činnosť sa postarali o to, že na mnohých miestach nefunguje doprava a vypadla aj dodávka pitnej vody. Najviac zasiahnutá je, zdá sa, Banská Bystrica a jej okolie. Aj preto v meste sú na mnohých miestach popadané stromy a trolejové vedenia. Doprava je vo veľmi obmedzenom režime a odstraňovanie výpadkov môže trvať aj niekoľko dní.
Lepšie na tom ale nie je ani železničná doprava. Železničná spoločnosť Slovensko na sociálnej sieti upozorňuje na obrovské meškania vlakov, ktoré môže dosiahnuť aj vyše 100 minút. Pre popadané stromy niektoré linky dokonca vôbec nepremávajú. Od 23:30 hod. je prerušená doprava v úseku Hronský Beňadik – Hronská Dúbrava. Dôvod: vplyv počasia + popadané stromy. Objednaná NAD v úseku Žarnovica – Kozárovce.
Ochromená je aj dodávka pitnej vody v Novej Bani, kde došlo k výpadku elektrického prúdu na čerpacej stanici Kajlovka, a preto nie je možné čerpať pitnú vodu do Novej Bane. Zásoby vody v rezervoároch sa v priebehu dňa spotrebujú, a preto bude zabezpečené náhradné zásobovanie pitnou vodou.
Polohu cisterny je možné zistiť na telefónnom čísle 0905 241 533.
Stredoslovenská vodárenská prevádzková spoločnosť, a.s. v spolupráci so Stredoslovenskou distribučnou, a.s. na odstránení poruchy intenzívne pracujú.

Iná situácia nie je ani na východe krajiny. Počasie tu spôsobilo výpadky elektriny na takmer 6 500 odberných miestach v Košickom aj Prešovskom kraji.
Bez elektriny je zhruba ešte polovica z nich, a to v lokalitách Košice – Luník IX, Olšovany, Vechec, Sirník, Brehov, Veľké Revištia a Budulov v Moldave nad Bodvou. Medzi najviac dotknutými boli okrem košického Luníka IX a obcí Vechec či Veľké Revištia aj územia Košice – Myslava, Ďurkov, Ruskov, Čierna Lehota, Turňa nad Bodvou, Vranov na Topľou, Slovenské Nové Mesto, Hatalov, Veľké Kapušany, Choňkovce a Nižný Hrušov.
Východoslovenská distribučná (VSD) predpokladá odstránenie príčiny poruchy a obnovenie distribúcie elektriny aj do posledných odberných miest v priebehu dnešného dňa.

0Shares
Slovensko Správy z domova