Nočný požiar v jednom z handlovských bytových domov má štyri obete (foto)

Nočný požiar v jednom z handlovských bytových domov má štyri obete (foto)

16.6.2022 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 16. júna 9:47

Nočný požiar v jednom z handlovských bytových domov má štyri obete. Informovala o tom trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti. „Dnes v noci došlo v Handlovej k požiaru bytu na piatom poschodí bytového domu. Bohužiaľ, záchranári už nedokázali pomôcť štyrom osobám,“ uviedla polícia s tým, že ostatných obyvateľov evakuovali.

Ako informovalo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), na mieste zasahovalo 18 hasičov z Prievidze a Handlovej. Podľa hasičského hovorcu Mariána Petríka im postupne prišli na pomoc kolegovia z Partizánskeho, Pliešoviec a Trenčína, a tiež príslušníci miestnych dobrovoľných hasičských zborov.

„Zasahujúci hasiči nasadili za účelom lokalizácie požiaru postupne sedem hasebných prúdov. Z bytového domu po vnútornom schodisku, ako aj pomocou výškovej techniky evakuovali približne 150 osôb, časť z nich opustila priestory sama,“ uviedol Petrík.

Požiar si vyžiadal štyri obete, päť osôb sa nadýchalo splodín horenia. „Evakuovaní obyvatelia boli za pomoci mesta Handlová umiestnení do náhradných priestorov, kde im psychologickú pomoc poskytovala skupina z Prezídia HaZZ,“ dodal Petrík s tým, že príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania expertíznej skupiny z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra Slovenskej republiky z Bratislavy.

Viac k témam: Hasiči, Požiar
Zdroj: Webnoviny.sk – Nočný požiar v jednom z handlovských bytových domov má štyri obete (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko