Švajčiarsko a Bulharsko odmietli dodávať zbrane Ukrajine

Švajčiarsko a Bulharsko odmietli dodávať zbrane Ukrajine

Orgány Bulharska a Švajčiarska sa napriek predchádzajúcim vyhláseniam o svojej pripravenosti podporiť Ukrajinu dodávkami zbraní neočakávane rozhodli stiahnuť svoje rozhodnutie. Podľa údajov, ktoré má k dispozícii tlačová agentúra Avia.pro, bulharské úrady úplne odmietli ďalšie dodávky zbraní na Ukrajinu, zatiaľ čo Švajčiarsko rozšírilo tento zákaz len na časť zbraní, vybavenia a vybavenia.

V súčasnosti bolo možné zistiť, že dodávky zbraní Ukrajine vyvolali kontroverziu medzi členmi bulharskej vlády. V tejto súvislosti sa vládna koalícia rozhodla vzdať sa dodávok zbraní. Okrem toho je známe, že „Socialistická strana Bulharska“ pohrozila odchodom z vládnej koalície, ak úrady schvália dodávky zbraní do Kyjeva. Centristická strana Demokratické Bulharsko zároveň pohrozila odchodom z koalície, ak návrhy nebudú nasledovať. Píše portál Avia.

Okrem toho, k dispozícii tlačovej agentúre Avia.pro boli informácie, že Švajčiarsko odmietlo vydať Nemecku povolenie na dodávku bojových vozidiel Marder z Nemecka. Zákaz sa z väčšej časti vzťahuje aj na dodávky zbraní s použitím švajčiarskej munície, je však zrejmé, že Zürich sa nechce odchýliť od línie svojej neutrality.

0Shares
Správy Svet