Americkí zákonodarcovia budú pomoc Izraelu a Ukrajine posudzovať zvlášť, Blízky východ si vyžaduje okamžitú pozornosť (video)

Americkí zákonodarcovia budú pomoc Izraelu a Ukrajine posudzovať zvlášť, Blízky východ si vyžaduje okamžitú pozornosť (video)

30.10.2023 (SITA.sk) – Návrhy zákonov o pomoci Izraelu a Ukrajine budú americkí zákonodarcovia posudzovať separátne, uviedol v nedeľu predseda Snemovne reprezentantov amerického Kongresu Mike Johnson. Informuje o tom spravodajský web Ukrajinská pravda, ktorý cituje z rozhovoru Johnsona pre televíziu Fox News.

Viac o téme: Izraelsko-palestínsky konflikt

Johnson zdôraznil, že potreby Izraela sú naliehavé, nemôže sa strácať čas a návrh zákona na posúdenie Snemovni reprezentantov predložia tento týždeň.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Sme presvedčení, že je to naliehavá potreba. Vo svete sa deje veľa vecí, ktoré musíme riešiť a budeme to robiť. Ale práve teraz to, čo sa deje v Izraeli, vyžaduje okamžitú pozornosť,“ dodal predseda Snemovne reprezentantov.

We cannot allow the brutality and unspeakable evil that is happening against Israel right now to continue. We’re going to stand with our friends. pic.twitter.com/LFucFkoDm1
— Speaker Mike Johnson (@SpeakerJohnson) October 29, 2023

Viac k témam: Izraelsko-palestínsky konflikt, pomoc Izraelu, pomoc Ukrajine, rusko-ukrajinský konflikt, Snemovňa reprezentantov USA
Zdroj: SITA.sk – Americkí zákonodarcovia budú pomoc Izraelu a Ukrajine posudzovať zvlášť, Blízky východ si vyžaduje okamžitú pozornosť (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet