Biden je pre Američanov najhorším prezidentom od druhej svetovej vojny, odhaľuje prieskum

Biden je pre Američanov najhorším prezidentom od druhej svetovej vojny, odhaľuje prieskum

Joe Biden dosiahol najmenej jeden prevratný výsledok, aj keď pravdepodobne nie taký, aký chcel. Prieskumy verejnej mienky naznačujú, že stratil najväčší podiel voličov ako akýkoľvek nový prezident USA za viac ako 75 rokov, informuje portál RT.

Nový prieskum spoločnosti Gallup ukázal, že iba 42% voličov schvaľuje Bidenov súčasný výkon práce. Jeho priemerné hodnotenie v treťom štvrťroku jeho predsedníctva bolo 44,7%, čo je pokles z 56% počas prvých troch mesiacov v Bielom dome. Pokles ratingu o 11,3 percentuálneho bodu je najväčším poklesom, odkedy sa tak stalo Harry Trumanovi v roku 1945.

Žiadny iný prezident sa odvtedy nepriblížil k takýmto číslam. Bidenov bývalý šéf, vtedajší prezident Barack Obama, utrpel v treťom štvrťroku svojho prvého funkčného obdobia pokles o 10,1 percentuálneho bodu. Avšak aj napriek tomu mal takmer 53%.

Na porovnanie, bývalí prezidenti Donald Trump a Bill Clinton zaznamenali pokles svojich hodnotení o 4,4, respektíve 6,8 bodu. Naproti tomu George HW Bush a George W. Bush boli počas prvých deviatich mesiacov v zamestnaní výborní, pričom zaznamenali nárast schválenia o 12 a 13,1 bodu.

Bidenove hodnotenia sa v júli začali znižovať a počas leta stále klesali. Prioritne kvôli chaotickému sťahovaniu sa z Afganistanu, hraničnej krízy a nárastu infekcií Covid-19. Len od júna sa jeho popularita v prieskumoch Gallupovej agentúry prepadla z 56% na 42%.

zdroj: hlavnydennik.sk

0Shares
Správy Svet