Poľská pohraničná stráž zadržiava v najnovšej vlne veľké množstvo nelegálnych migrantov

Poľská pohraničná stráž zadržiava v najnovšej vlne veľké množstvo nelegálnych migrantov

Policajti z jednotky pohraničnej stráže Podlaski zastavili po prekročení bielorusko-poľských hraníc 24 nelegálnych migrantov, ktorí boli väčšinou z Afganistanu a Čečenska.

Skupina nelegálnych migrantov sa do Poľska dostala pešo cez takzvanú „zelenú hranicu“ na východe krajiny. Hliadka Pohraničnej stráže ich zastavila neďaleko mestečka Zubrzyca Mała ležiaceho niekoľko kilometrov od samotnej hranice. Píše portál RMX.

Hovorkyňa jednotky pohraničnej stráže, major Katarzyna Zdanowicz, informovala, že tam bolo celkovo 24 osôb – 11 občanov Afganistanu, deväť Čečencov, dvaja Palestínčania, jeden Arménčan a jeden občan Jordánska.

Po vykonaní potrebných krokov pohraničnej stráže súd rozhodol o presídlení migrantov do strážených centier pre cudzincov v Białystoku, Kętrzne a Lesznowole. Na základe rozhodnutí súdu sú cudzincami, ktorí sú premiestnení do týchto centier, tí, ktorí boli zadržaní počas nelegálnych hraničných priechodov, osoby obchádzajúce príkazy na vyhostenie, osoby s pobytom v Poľsku bez príslušnej dokumentácie alebo pracujúce v Poľsku nelegálne.

Toto je 13. skupina nelegálnych migrantov zadržaných jednotkou pohraničnej stráže Podlaski. Celkový počet migrantov je 112. V niekoľkých prípadoch boli prevádzači zodpovední za tieto nelegálne operácie zatknutí a väčšina z nich bola po obvinení poslaná do väzenia.

0Shares
Správy Svet